Μέση Ανατολή

Ο γιος Νετανιάχου κάνει αναφορά στο «Κουρδιστάν» και η Άκγυρα..."ίδρωσε"

Ο υιός του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Γιέρ Νετανιάχου, στήριξε μέσω κοινωνικού μέσου την εκστρατεία που ξεκίνησε στο change.org και ζήτησε από την Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Βόρειου Ιράκ να προστεθεί ως emoji η «σημαία του Κουρδιστάν», προκαλώντας... εγκεφαλικά στην τουρκική κυβέρνηση του Ερντογάν.

Ο Νετανιάχου έγραψε, "Απαιτούμε την προσθήκη της σημαίας του Κουρδιστάν στο emoji!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Κουρδός ακτιβιστής που ονομάζεται Bedirxan Hessin, μαζί με δύο άλλους φίλους, ξεκίνησε μια εκστρατεία αναφοράς για να συμπεριληφθεί η σημαία που χρησιμοποιεί η Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση του Βόρειου Ιράκ στα emoji που χρησιμοποιούνται στα κοινωνικά μέσα, και ειδικά  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα social.org change.org, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να οργανώσουν μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για την επίλυση και την αλλαγή προβλημάτων στον κόσμο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ρούνταου, ο οποίος είναι γνωστός για την εγγύτητά του με τον Πρόεδρο Περιφερειακής Κυβέρνησης του Βόρειου Ιράκ, ο Μπαρζάνι, στο κείμενο της εκστρατείας που ξεκίνησε στο change.org στα τέλη του 2019 για να προσθέσει ως emoji  την "σημαία του Κουρδιστάν", ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερα από 40 εκατομμύρια Κούρδοι που θέλουν την δική τους ανεξάρτητη χώρα, προκαλώντας πανικό στην Άγκυρα.

Όλως τυχαίως επίσης σύμφωνα με άρθρο μας «βόμβα» μεγατόνων για το ίδιο θέμα είχαμε και από τον πρώην Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους για την de facto ειλημμένη απόφαση περί δημιουργίας του Κουρδιστάν, κατά της συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν.

Ο Μπόλτον, ανέφερε ότι σύμφωνα με την άποψή του, η πολύ ισχυρή ιρανική επιρροή στην περιοχή αυτή μπορεί να αντισταθμιστεί μόνο (το τονίζει αυτό) με την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους που θα περιλαμβάνει εδάφη σε Συρία και βόρειο Ιράκ.

Πρόκειται για σχέδιο το οποίο έχει αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια, ερχόμενο σε αντίθεση με την πολύ ισχυρή συμμαχία Ιράν - Τουρκίας, ενώ η παρουσία στο τουρκικό έδαφος εκατ. Κούρδων προδικάζει την ενσωμάτωση τους σε αυτό το κράτος σίγουρα στο μέλλον μαζί με την διχοτόμηση του τουρκικού κράτους .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γιός του Νετανιάχου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους Τούρκους που παρανομούν εδώ και τόσα χρόνια βασανίζοντας και σκοτώνοντας χιλιάδες Κούρδους που ζητούν 1000 % δικαίως το δικό τους κράτος, το οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα έχει ήδη …δρομολογηθεί.  

Ο Μπάιντεν ως ο πιθανότερος επόμενος Αμερικανός πρόεδρος θα συγκρουστεί όπως όλα δείχνουν με την Τουρκία και το Ιράν για την Μ.Ανατολή, ενώ σε συνδυασμό με δράση σε Συρία και Ιράκ όπου ζουν κουρδικοί πληθυσμοί, θα δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο για κουρδική αυτονομία ή κράτος, προκαλώντας πανικό στην Τουρκία που θα χάσει μελλοντικά τα ΝΑ εδάφη της από μια τέτοια κατανομή, επιφέρνοντας σοβαρές εξελίξεις στο σημερινό τουρκικό κράτος και τα σύνορα του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ