Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Κορoνoϊός: Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη μετά την “φιέστα” στην Αγία Σοφία

Μετά τον μυστηριώδη και αιφνίδιο θάνατο του υπεύθυνου Μουεζίνη μέσα στον ναό, Τούρκος εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας έριξε “βόμβα” για το σόου Ερντογάν στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος μίλησε για περίπου 3.000 άτομα, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και αυτοί στην  συνέχεια θα μόλυναν χιλιάδες άλλους, κατά τη διάρκεια της τελετής επανέναρξης στην εμβληματική Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης στις 24 Ιουλίου.

Η παρουσία εκατοντάδων ασυμπτωματικών ασθενών στην τελετή μετατροπής του ναού σε Τζαμί τον περασμένο μήνα είναι πιθανό να οδήγησε σε λοίμωξη μεγάλης κλίμακας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANKA ο αναπληρωτής καθηγητής Υγείας του πανεπιστημίου  Hacettepe της Άγκυρας, Δρ Sarp ner.

«Ένας απλός υπολογισμός δείχνει ότι υπήρχαν 1.000 ασθενείς εκεί… Εάν εξετάσουμε το ποσοστό μετάδοσης, αυτοί οι ασθενείς θα έχουν μολύνει μεταξύ 2.000 και 3.000 άλλους», δήλωσε ο Üner.

Υπενθυμίζοντας ότι 350 χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν στην γύρω περιοχή την ημέρα που μετατράπηκε η Αγία Σοφία σε Τζαμί, ο Üner τόνισε ότι αγνοήθηκαν όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Με έναν απλό πολλαπλασιασμό, υπήρχαν περίπου χίλιοι ασθενείς εκεί, και λαμβάνοντας υπόψη τον συντελεστή μόλυνσης αυτών των ασθενών, μολύνθηκαν επιπλέον 2.000 - 3.000 άτομα. "Πιστεύω ότι η συγκέντρωση θα αυξήσει τον αριθμό των περιπτώσεων στην Κωνσταντινούπολη », είπε ο ίδιος.

Ο Uner υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει ανεπαρκής αριθμός εξετάσεων για την ασθένεια αυτή στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες δοκιμές και αυτό είναι σοβαρό. 

"Είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των εξετάσεων και να ελεγχθούν οι επαφές, έτσι ώστε η ασθένεια να μπορεί να ελεγχθεί έτσι", τόνισε ο ίδιος αποκαλύπτοντας πάρα πολλά για το τι συμβαίνει πραγματικά στην χώρα του.

Ο Ερντογάν διοργάνωσε ένα σόου για την μετατροπή του χριστιανικού ναού του 6ου αιώνα σε τζαμί τον περασμένο μήνα αφού το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας ακύρωσε το διάταγμα του Κεμάλ που ίσχυε από τις 10 Ιουλίου 1934 και είχε μετατρέψει το βυζαντινό ναό σε μουσείο.

Οι επισκέπτες ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να διατηρούν κοινωνική απόσταση, πράγμα που δεν έγινε, ενώ 1.000 διακεκριμένοι επισκέπτες επιτρέπονταν να παρευρίσκονταν στην Αγία Σοφία.

Ένα πράγμα όμως δεν μας είπε ο Τούρκος καθηγητής και αυτό αφορά πιθανόν όλους τους επισήμους και την κουστωδία του Ερντογάν κατά την “τελετή” όπως την ονόμαζε ο τουρκικός τύπος.

Αν υπάρχουν 3000 κρούσματα τότε πολύ πιθανό να έχουμε και πολλούς επισήμους μέσα σε αυτά, τα οποία πιθανόν να αποκρύβει η τουρκική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει ένα νέο τρομερά δυναμικό κύμα πανδημίας με 1500 κρούσματα την ημέρα.

Ήδη ο δήμαρχος του δήμου Elazig igahin Şerifoğulları που ανήκει στο AKP ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στο ιό. Ο Şerifoğulları θα απομονωθεί για 14 ημέρες για προληπτικούς σκοπούς. Ο Şerifoğulları παρακολούθησε την τελετή  που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου στην Αγία Σοφία όπως εκατοντάδες άλλοι επίσημοι.

Την όλη αλήθεια πάντως θα την μάθουμε σύντομα όπως και να έχει.    

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ