Άσαντ
Μέση Ανατολή

Άσαντ: Υποστηρίζουμε τον Χαφτάρ και τον Σίσι στη Λιβύη

Η Συρία ανακοίνωσε χθες την υποστήριξή της τόσο στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης με επικεφαλής τον Στρατηγό Χαφτάρ όσο και στις πρωτοβουλίες της Αιγύπτου όσον αφορά τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Walid Al-Muallem.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό, ο Al-Muallem δήλωσε ότι η Συρία υποστηρίζει τους θεσμούς που έχουν συσταθεί στην ανατολική Λιβύη και επιβεβαιώνει την ανησυχία του για την ενότητα και την κυριαρχία των λιβυκών εδαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι η Δαμασκός «στέκεται με τους αδελφούς στην Αίγυπτο για να υπερασπιστεί την εθνική τους ασφάλεια και την αραβική εθνική ασφάλεια. Η Συρία θα είναι έτοιμη για την υποστήριξή τους όταν χρειάζεται, ανεξάρτητα από τη θέση τους στα ζητήματά μας».

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι απείλησε να παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, θεωρώντας ότι μια τέτοια παρέμβαση «έχει γίνει διεθνώς νόμιμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Να πάει με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία» - Διπλωματική ένταση έχει προκληθεί μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας μετά την αιχμηρή ατάκα Σαλβίνι

Η ένταση μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας κλιμακώνεται μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι για τον Εμανουέλ...