ρωσοτουρκική περιπολία
Μέση Ανατολή

Με πέτρες και αυγά υποδέχθηκαν την ρωσοτουρκική περιπολία στο Ιντλίμπ

Η πρώτη κοινή ρωσοτουρκική περιπολία πραγματοποιήθηκε στον αυτοκινητόδρομο M4, στην περιοχή αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ στις 15 Μαρτίου 2020, η δεύτερη στις 23 Μαρτίου, ενώ ακολούθησαν περιπολίες στις 8, 21, 23, 28 και 30 Απριλίου. Τον Μάιο τα στρατεύματα βγήκαν στους δρόμους στις 5 και στις 7 του μήνα, με τη δέκατη περιπολία να λαμβάνει χώρα σήμερα 12/05/2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι η κοινή περιπολία πραγματοποιήθηκε με την στήριξη από αεροπορικά και χερσαία στρατιωτικά στοιχεία επίσης με βάση τη συμφωνία που κατέληξαν η Τουρκία και η Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες επτά ρωσικά στρατιωτικά οχήματα συμμετείχαν σε αυτήν την περιπολία: δύο οχήματα «Typhoon», δύο BTR-82A, δύο θωρακισμένα οχήματα Tiger και ένα τεθωρακισμένο όχημα BREM-K. Την ίδια ώρα η ρωσική πολεμική αεροπορία συνόδευε τα οχήματα με παρουσία στον ουρανό.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας οι ρωσικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση από τον λαό στο Ιντλίμπ. Πέτρες, αυγά αλλά και οτιδήποτε μπορούσαν να πιάσουν στα χέρια τους εκτοξεύθηκε κατά των στρατιωτικών μονάδων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ