Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

O Eρντογάν ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ: ''Στείλτε μαχητικά στην Ιντλίμπ κατά των Ρώσων & του Άσαντ''!

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ έχουν προκαλέσει κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, με το μέλλον να προμηνύεται όχι μόνο αβέβαιο, αλλά και εφιαλτικό.

Η Άγκυρα βλέποντας ότι η Μόσχα στηρίζει ξεκάθαρα τον Άσαντ, στρέφεται τώρα προς τις ΗΠΑ.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι χθεσινές ειδικά εξελίξεις, με τους δύο Τούρκους νεκρούς από ρωσικό σφυροκόπημα, έκανε τον Ερντογάν να ζητήσει βοήθει από την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλει μαχητικά στην Ιντλίμπ, για να διεξάγουν από κοινού αμερικανικά και τουρκικά μαχητικά επιχειρήσεις.

Στην ουσία η Άγκυρα θέλει τα μαχητικά των ΗΠΑ να έρθουν αντιμέτωπα με αυτά της Ρωσίας!
 
Αν και οι ΗΠΑ ''τρίβουν'' τα χέρια τους για την κόντρα Μόσχας-Άγκυρας, δεν έδωσαν απάντηση στο σχετικό αίτημα του Ερντογάν. Προφανώς ο Λ. Οίκος δεν θέλει ευθεία πολεμική αντιπαράθεση με την Μόσχα και αυτό είναι λογικό.

 

Η Τουρκία στρέφεται στις ΗΠΑ: Ζητά εγκατάσταση Patriot στα σύνορα με Συρία κατά Ρώσων

 

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot στα νότια σύνορά της για την αναχαίτιση και αντεπίθεση μελλοντικών επιχειρήσεων στρατευμάτων της Συρίας που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Η Τουρκία εν τω μεταξύ, ενημέρωσε το ΝΑΤΟ για τα σχέδιά της για διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ και ζήτησε από τη συμμαχία να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευση πτήσεων στην περιοχή πριν από την επίθεση.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για την εφαρμογή του δικού της σχεδίου στρατιωτικής επίθεσης όσον αφορά την περιοχή του Ιντλίμπ, στην οποία η συριακή κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από ρωσικές δυνάμεις, προελαύνει.

"Θα τερματίσουμε την επιθετικότητα του συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ", ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν στο κόμμα του.


"Αυτές είναι οι τελευταίες ημέρες για την αποχώρηση του καθεστώτος, τους δίνουμε τις τελευταίες προειδοποιήσεις μας", πρόσθεσε ο ίδιος.

'Οπως φαίνεται δυσκολεύει η κατάσταση για τον Ερντογάν.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ