Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι βανδάλισαν ρωσικούς χριστιανικούς τάφους στην Άγκυρα - Οργή στην Μόσχα

Τούρκοι ισλαμιστές εθνικιστές, φέρονται να βανδάλισαν εν έτει 2020, τουλάχιστον 20 τάφους χριστιανών (δεν γνωρίζουμε έγκυρα αν υπάρχουν και ελληνικά ονόματα), συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στην πλειοψηφία, στο κεντρικό νεκροταφείο της Άγκυρας, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ομάδα τουλάχιστον έξι εφήβων που ανήκουν σε ακραίες ισλαμικές ομάδες, έσπασαν τους σταυρούς και τις πλάκες με τα ρωσικά ονόματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θέμα “παίζει” όπως είναι λογικό, σε όλα τα ρωσικά ΜΜΕ, προκαλώντας ανάλογα αισθήματα σε όλους τους Ρώσους, που είδαν να βεβηλώνονται χριστιανικοί τάφοι για μια φορά ακόμη.  

Οι ''Βάνδαλοι'' συνελήφθησαν και κρατήθηκαν προσωρινά, αλλά απελευθερώθηκαν μετά το πέρας της ανάκρισης.

Εκτιμήσεις λένε ότι δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για πράξεις που απορρέουν από το μίσος που τρέφουν οι Τούρκοι για την Ρωσία και κυρίως για οτιδήποτε  θρησκευτικά διαφορετικό, ειδικά σε περιόδους έντασης, όπως αυτή που διανύουμε στην Συρία με την σφοδρή κόντρα με την Ιντλίμπ, ανάμεσα σε ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις.    

Την ίδια περίοδο, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στο χωριό Hizan στην επαρχία Duhok, με πρόσχημα ότι στόχευαν τις θέσεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Ένας τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων BasNews, ότι ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε από την τουρκική αεροπορική επιδρομή, η οποία προκάλεσε μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε πολλά σπίτια.

Το χωριό Hizan κατοικείται αποκλειστικά από Χριστιανούς και βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Κουρδιστάν και Τουρκίας και αυτό το γνώριζαν πολύ καλά οι Τούρκοι αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας του Ερντογάν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τουρκία έπληττε το χωριό, δήλωσε ο αξιωματούχος.
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επίθεση έχει προκαλέσει φόβο και πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι σκέπτονται να μετακομίσουν από την περιοχή.

Η σημερινή τουρκική κυβέρνηση και ειδικά το “βαθύ” τουρκικό κράτος στοχεύουν σε οποιαδήποτε μειονότητα τους στέκεται εμπόδιο, όπως πρόσφατα με τους Αλεβίτες, κάτι που βλέπουμε από την συνολικά παλαιότερη αιματοβαμμένη τουρκική ιστορία.

Η Δύση συνολικά αντιμετωπίζει αυτήν την προκλητικά ωμή πολιτική της Άγκυρας, με στωικότητα και κατευνασμό, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την ηγεσία της χώρας, η οποίας υπακούει όμως μόνο στα δικά της άνομα συμφέροντα.

 

 

GALLERY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ