Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Η Τουρκία αποσύρει δυνάμεις από την Αν. Θράκη: Μεταφέρει εσπευσμένα ενισχύσεις στην Ιντλίμπ

 Η Τουρκία αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ελλάδα, στον Έβρο και τις στέλνει στη Συρία

Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στο Ιντλίμπ, όπως προκύπτει και έπειτα από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται 4 οβιδοβόλα από την Αδριανούπολη αυξάνοντας την κινητικότητα στα σύνορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα. 

Η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει στον Ερντογάν αυτές τις κινήσεις και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ερντογάν

Εν τω μεταξύ 43 φορτάμαξες με άρματα μάχης ΤΟΜΑ μεταφέρθηκαν στην πόλη Iskenderun σιδηροδρομικώς. Ο εξοπλισμός πρόκειται να μετακινηθεί στο συριακό έδαφος τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, 120 συστήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθαν στην επαρχία Ιντλίμπ, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων Leopard, ΤΟΜΑ και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Kasirga.

Ο Άσαντ από την άλλη πλευρά, είναι αποφασισμένος να δώσει μια ισχυρή ισοδύναμη απάντηση στους Τούρκους και για αυτό μετακίνησε συστήματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξευτήρων BM-27 Uragan και BM-30 Smerch, τα οποία ήδη στοχεύουν σήμερα στις περιοχές όπου συγκεντρώθηκαν οι τουρκικές δυνάμεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


 
Οι Τούρκοι χάνουν το ηθικό τους και δείχνουν για άλλη μια φορά, πως εάν δεν έχουν ''πλάτες'' των μεγάλων δυνάμεων, δεν μπορούν να ''κουνηθούν''.  

Την ίδια στιγμή, η προέλαση του Συριακού Στρατού συνεχίζεται κανονικά, όπου με την βοήθεια της Ρωσικής ΠΑ, ελέγχει σημεία ''κλειδιά''.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ