εκτός κινεζικών ψηφιακών χαρτών το Ισραήλ
Κίνα

"Εξαφανίστηκε" το Ισραήλ από τους ψηφιακούς χάρτες στην Κίνα!

Οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες Baidu και Alibaba αφαίρεσαν το όνομα του Ισραήλ από τους ψηφιακούς χάρτες που είναι διαθέσιμοι μέσω των μηχανών αναζήτησής τους, σύμφωνα με την διάσημη αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal, η οποία αναφέρει πως η απόφαση αυτή συμβαδίζει με την άγνωστη διπλωματική στρατηγική του Πεκίνου σχετικά με την σύρραξη Ισραήλ-Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός Χάρτη το Ισραήλ για τους Κινέζους

Πιο συγκεκριμένα, οι χάρτες που παρουσιάζει το Baidu δείχνουν την διαχωριστική γραμμή των ισραηλινών και παλαιστινιακών εδαφών, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει πουθενά το όνομα της χώρας, σύμφωνα με την αναφορά. Η ίδια αλλαγή εμφανίζεται και στον χάρτη που διαθέτει το Alibaba, αν και ονόματα άλλων μικρών χωρών, όπως για παράδειγμα του Λουξεμβούργου, παραμένουν εμφανέστατα για τον χρήστη.

«Οι διαδικτυακοί χρήστες στην Κίνα έχουν εκφράσει την έκπληξή τους αναφορικά με το γεγονός πως το όνομα του Ισραήλ δεν εμφανίζεται πλέον στους ψηφιακούς χάρτες του Baidu και του Alibaba, μία αμφιλογία που συμβαδίζει με την άγνωστη διπλωματική στάση του Πεκίνου και αντιτίθεται με την λεπτομέρεια που δίνει συνήθως στου χάρτες» δήλωσε ο αρχηγός του γραφείου για κινεζικά θέματα του αμερικανικού The Wall Street Journal, Jonathan Cheng.

Από την έναρξη της σύρραξης στην Γάζα, η Κίνα έχει αιτηθεί την κατάπαυση του πυρός έτσι ώστε να αποτραπεί η επέκταση του πολέμου, όπως επίσης και για να σταματήσουν να υποφέρουν άμαχοι άνθρωποι από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς.

Χιλιάδες άτομα έχουν σκοτωθεί από την ημέρα που η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε το Ισραήλ, εξαπολύοντας την πιο βάναυση επίθεση στην ιστορία του κράτους. Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του επέκτειναν τις χερσαίες επιχειρήσεις του στρατού στην Γάζα, ενώ ξεκαθάρισαν σε δημόσιες αποκαλύψεις πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση κατάπαυσης του πυρός αυτήν την στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, αναφορές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ εξήγησαν πως μία κατάπαυση του πυρός στην Γάζα αυτήν την στιγμή θα ευνοούσε μόνο την οργάνωση της Χαμάς και το στρατιωτικό παρακλάδι της, τις Ταξιαρχίας Αλ Κασσάμ.

Τις τελευταίες ημέρες οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει αρκετούς διοικητές και ηγέτες της Χαμάς και των Ταξιαρχών Αλ Κασσάμ, όπως επίθεσης έχουν πλήξει υπόγεια τούνελ στην Γάζα κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων. Βέβαια τουλάχιστον 230 όμηροι παραμένουν υπό αιχμαλωσία στην Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων και ξένων πολιτών.

GALLERY

εκτός κινεζικών ψηφιακών χαρτών το Ισραήλ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...