Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Δεν χάνουν ευκαιρία οι Τούρκοι να μιλήσουν για την "Γαλάζια Πατρίδα"-Ερντογάν: "Στρατηγικό μήνυμα για τους εχθρούς μας η παρέλαση του στόλου στον Βόσπορο"

Λάδι στην φωτιά των ελληνοτουρκικών έβαλε για άλλη μία φορά ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, πρόεδρος της τουρκικής κατασκευάστριας drones Baykar, αφού αναφέρθηκε ξανά στην «Γαλάζια Πατρίδα». Το ίδιο έκανε και ο Τούρκος ναύαρχος Τατίογλου.

«Βήμα Βήμα προς την Γαλάζια Πατρίδα»

Αφορμή για τις δηλώσεις του Τούρκου στάθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης δοκιμαστικής πτήσης του νέου μη επανδρωμένου αεροχήματος της Τουρκίας ονόματι Bayraktar TB3. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα το drone είχε πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση, ενώ τώρα οι Τούρκοι ανέφεραν πως ολοκλήρωσε την δεύτερη δοκιμαστική πτήση διάρκειας 4 ωρών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής της εταιρείας Baykar, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter): «Το Bayraktar TB3 ολοκλήρωσε με επιτυχία την δεύτερη δοκιμαστική πτήση του, η οποία διήρκησε 4 ώρες. Βήμα βήμα προς την Γαλάζια Πατρίδα...»

Συνηθισμένα τα βουνά στα κρύα θα σχολίαζε κανείς, μιας και ακούμε χρόνια τώρα αυτό το τουρκικό τροπάρι. Βέβαια πρέπει να σας ενημερώσουμε πως αυτήν δεν ήταν η μόνη αναφορά στην «Γαλάζια Πατρίδα» των τελευταίων ημερών, αφού οι Τούρκοι βρήκαν και άλλη αφορμή να την επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Η «Παρέλαση» Τουρκικών Πλοίων για τα «100 Χρόνια Δημοκρατίας»

Όπως σας είχαμε αναφέρει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό οργάνωσε την μεγαλύτερη επίσημη παρέλαση στην ιστορία του για τον εορτασμό 100 χρόνων της «Τουρκικής Δημοκρατίας». Η παρέλαση έλαβε χώρα στον Βόσπορο και σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν «εμπεριείχε στρατηγικά μηνύματα», καταδεικνύοντας πως ήταν μία ενέργεια προβολής ισχύος.

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία ακολούθησαν το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu ξεκινώντας μία διαδρομή από τον νότιο προς τον βόρειο Βόσπορο. Το γεγονός διήρκησε περίπου 2 ώρες.

Η αναφορά στην «Γαλάζια Πατρίδα» έγινε αφού τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν το στενό του Βοσπόρου και συγκεκριμένα όταν ο Τούρκος ναύαρχος Ισμαήλ Τατίογλου προέβη σε δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αντλώντας την δύναμη και την αφοσίωσή τους από το ευγενές τουρκικό έθνος, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται σε κάθε γωνιά της χώρας, ειδικά στην Γαλάζια Πατρίδα μας, πέρα των συνόρων μας» δήλωσε ο Τατίογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν από την άλλη ανέφερε πως «εκτός από το να παρουσιάσει την ισχύ του πολεμικού μας ναυτικού, η παρέλασή μας περιέχει επίσης σημαντικά στρατηγικά μηνύματα. Θυμηθήκαμε κάποια γεγονότα στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας. Θα προστατεύσουμε την πατρίδα μας θυσιάζοντας τις ζωές μας, θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας ως το τέλος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ