πόλεμος Ισραήλ με Χαμάς
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τρομερές Μάχες στη Γάζα! Πολεμούν μέχρι τελικής πτώσης οι Ταξιαρχίες Αλ Κασσάμ της Χαμάς-Καίγονται ισραηλινά τεθωρακισμένα και ανατινάζονται πεζικάριοι (Βίντεο)

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την καταστροφή μίας μονάδας πεζικού του ισραηλινού στρατού, όπως επίσης και μία επίθεση έναντι ισραηλινού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Βίντεο από το Πεδίο της Μάχης στη Γάζα

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με νέα αναφορά της υπηρεσίας ειδήσεων Avia-pro, μεταδόσεις από την Γάζα επιβεβαιώνουν πως μέχρι και τώρα λαμβάνουν χώρα ενεργές μάχες μεταξύ Παλαιστίνιων στρατιωτών και ισραηλινών στρατευμάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικότερα οι Ταξιαρχίες Αλ Κασσάμ, δηλαδή το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς, δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει την επίθεση ενός ισραηλινού τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού τύπου Namer, όπως επίσης και ένα πλήγμα που πέτυχε η Χαμάς κατά ενός ισραηλινού κύριου άρματος μάχης τύπου Merkava στην γειτονιά Zaytoun της πόλης της Γάζας. 

Για τις δύο αυτές επιθέσεις λέγεται πως οι μαχητές της Χαμάς χρησιμοποίησαν εκρηκτικές συσκευές στην άκρη του δρόμου και ένα αντιαρματικό ρουκετοβόλο τύπου RPG-7.

Επιπρόσθετα, η παλαιστινιακή ομάδα δημοσίευσε υλικό που δείχνει ένα drone καμικάζι τύπου Zouari να επιτίθεται ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους εντός του θύλακα, όπως και την ανατίναξη ισραηλινών στρατευμάτων με νάρκες πυροβολικού. Σε ένα άλλο υλικό, η Χαμάς φαίνεται να πραγματοποιεί ακόμη μία επίθεση με UAV, όταν ένα drone της έριξε μία χειροβομβίδα σε μονάδα πεζικού του ισραηλινού στρατού στο χωριό Beit Hanoun.

Namer

Όλα αυτά τα βίντεο καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ να συνεχίσουν την μάχη έναντι των ισχυρότερων ισραηλινών δυνάμεων, κάτι που προφανώς περίμενε και ο στρατός της Ιερουσαλήμ. Επιπλέον να σημειώσουμε πως οι ακριβείς επιθέσεις που φαίνονται στα παραπάνω βίντεο επιβεβαιώνουν την προχωρημένη εκπαίδευση και εξοπλισμό των Παλαιστίνιων στρατιωτικών, μέρος της οποίας φημολογείται πως παρείχαν και οι Τούρκοι! Βέβαια είναι σχεδόν σίγουρο πλέον πως το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού το κατέβαλε το Ιράν, ενώ αναφορές προτείνουν πως Ιρανοί εκπαίδευσαν Παλαιστίνιους μαχητές της Γάζας αυξάνοντας το επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας της τρομοκρατικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αναφορά για τον εξοπλισμό του ισραηλινού στρατού στην Γάζα, να αναφέρουμε πως απαρτίζεται κυρίως από τα κύρια άρματα μάχης του Ισραήλ, τα γνωστά σε όλους μας Merkava, όπως επίσης και από συνοδευτικά τεθωρακισμένα, κυρίως βαριά οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Namer (Τίγρη). Αυτά τα ΤΟΜΠ τέθηκαν σε λειτουργία στον ισραηλινό στρατό μόλις το 2008, ενώ αποτελούν στοιχείο-κλειδί του νεότερου προγράμματος εκσυγχρονισμού του ισραηλινού στρατού, πράγμα που σημαίνει ότι παράχθηκαν και υιοθετήθηκαν σε μεγάλη ποσότητα.

Δείτε τα βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ Κασσάμ εδώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ