Κίνα

Ουκρανία: Κυριολεκτικά κάνουν τους "Κινέζους".... Η Κίνα και πάλι δεν καταδικάζει την επίθεση

Η Κίνα επανέλαβε πως πιστεύει στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, αλλά είπε πως θεωρεί ότι το θέμα της Ουκρανίας έχει το δικό του περίπλοκο και ειδικό ιστορικό υπόβαθρο.

“Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφαλείας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπόν στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ουάνγκ ανταπέδωσε το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι όποια χώρα υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας θα “στιγματιστεί”, λέγοντας ότι οι χώρες που παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων είναι εκείνες που θα δουν τη φήμη τους να αμαυρώνεται.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η ΕΕ ανακοίνωσαν περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περιλαμβανομένης της απόφασης της Γερμανίας να σταματήσει τη διαδικασία πιστοποίησης ενός αγωγού φυσικού αερίου 1,1 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η Κίνα είναι έτοιμη να αυξήσει τις αγορές ρωσικού αερίου ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο Ουάνγκ είπε: “Οι κυρώσεις δεν ήταν ποτέ ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων. Ελπίζουμε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να εργαστούν σκληρά προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω διαλόγου και διαβούλευσης”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ