Κίνα

Γιατί το Κινεζικό βομβαρδιστικό Xian H-20 είναι πραγματική απειλή για τις ΗΠΑ;

Η Κίνα, έχει κλείσει το τεχνολογικό χάσμα με τις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να προχωρήσει μπροστά.

Καθώς η Κίνα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της, τελειώνει η εποχή του ποιοτικού πλεονεκτήματος των στρατιωτικών εξοπλισμών των ΗΠΑ. 

 Η τελευταία έκδοση του Modern Weaponry,  ένα περιοδικό που εκδόθηκε από τον κινεζικό κρατικό αμυντικό γίγαντα Norinco , περιέχει τέσσερις εικόνες που δημιουργούνται από τον υπολογιστή του επερχόμενου βομβαρδιστικού Xian H-20. 

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν,  την ύπαρξη ενός κόλπου όπου εσωτερικά του θα φέρει τα  όπλα του βομβαρδιστικού, τον σχεδιασμό της πτέρυγας, και σκούρο γκρι ραντάρ με απορροφητική επικάλυψη, σύμφωνα με την South China Morning Post . 

 Αν και οι εικόνες, δεν λένε σε κανέναν τίποτα που να μην είχε ήδη υποψιαστεί, με βάση προηγούμενες διαρροές και ένα σύντομο διαφημιστικό κλιπ , επιβεβαιώνουν μερικές από τις βασικές έννοιες του  σχεδίου του βομβαρδιστικού  H-20.  

Όπως συμβαίνει με το Αμερικανικό US B-21 Raider και το Ρωσικό ομόλογό του  PAK-DA , το βομβαρδιστικό αεροπλάνο της επόμενης γενιάς της Κίνας, θα δώσει προτεραιότητα στις επιδόσεις stealth και στις δυνατότητες βαθιάς διείσδυσης, σε σχέση με την ταχύτητα και την ευελιξία. 

Οι τελευταίες λεπτομέρειες επιβεβαιώνουν, ότι το βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20, δεν αναπτύσσεται ως τεχνικός διάδοχος του  Κινεζικού  Xian H-6 , το οποίο είναι μια παραλλαγή του σοβιετικού Tu-16. 

Αντίθετα, το βομβαρδιστικό H-20 αναμένεται να επεκτείνει δραστικά τις δυνατότητες προβολής της απειλής της Κίνας, εναντίον του αντιπάλου της στις ΗΠΑ.

 Το νέο βομβαρδιστικό, «θα είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε μεγάλη απόσταση, ίσως στη δεύτερη αλυσίδα νησιών και πέραν αυτού», εξήγησε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Jon Grevatt στο South China Morning Post .

 «Αυτό σημαίνει, ότι θα απειλούσε περιουσιακά στοιχεία και ενδιαφέροντα των ΗΠΑ στην Ασία-Ειρηνικό. Εάν το αεροσκάφος τεθεί σε λειτουργία, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι », πρόσθεσε.

Η δεύτερη αλυσίδα νησιών, αναφέρεται συνήθως στο διάστημα, μεταξύ της Ιαπωνίας και της Μικρονησίας.

 Στο κινεζικό στρατιωτικό δόγμα, τα ύδατα και τα εδάφη στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Κίνας, χωρίζονται σε τρεις αλληλοσυνδεόμενες περιοχές, ή «αλυσίδες» , η έννοια της αλυσίδας των νησιών του Πεκίνου προσαρμόζεται από τη στρατηγική σκέψη της εποχής του Ψυχρού Πολέμου των ΗΠΑ. 

Το H-20, μπορεί να απειλήσει τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία που λειτουργούν στη δεύτερη αλυσίδα, ιδίως συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Γκουάμ, με τρόπους που προηγουμένως δεν μπορούσε η Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAAF).

 Ακόμα πιο ανησυχητικό για την Ουάσινγκτον, το βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20 θα έθετε το Πεκίνο σε εντυπωσιακή απόσταση από την τρίτη αλυσίδα νησιών, που ξεκινά χονδρικά από τα νησιά Aleutian και εκτείνεται πέρα ​​από τη Χαβάη. 

 

Οι προδιαγραφές του βομβαρδιστικού αεροσκάφους H-20, παραμένουν υπό ανακεφαλαίωση, αν και οι τρέχουσες εικασίες της βιομηχανίας, δείχνουν ωφέλιμο φορτίο περίπου είκοσι έως σαράντα πέντε τόνων και λειτουργικό εύρος από 8.500 έως 12.500 χιλιόμετρα. 

Το βομβαρδιστικό είναι εγγυημένο, ότι θα πετάξει με υποηχητικές ταχύτητες και πιστεύεται ευρέως ότι θα μεταφέρει έως και τέσσερις υπερηχητικούς πυραύλους επόμενης γενιάς, αλλά η πλήρης έκταση του οπλοστασίου του παραμένει ασαφής.

 Προγενέστερες εκτιμήσεις εικάζουν, ότι το βομβαρδιστικό H-20 μπορεί να τροφοδοτείται από τον ρωσικό κινητήρα NK-321, αλλά οι πιο πρόσφατες αναφορές δείχνουν μια αναβαθμισμένη παραλλαγή του εγχώριου κινητήρα WS-10, που παράγεται στην Κίνα ως πιθανότερη πιθανότητα.  

Σύμφωνα με την εστίαση της PLAAF, στην επένδυση σε μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς, το βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20 πιθανότατα θα διαθέτει εκτεταμένα χαρακτηριστικά ηλεκτρονικών αντιμέτρων και δυνατότητες επεξεργασίας πληροφοριών, παρόμοια με τη σύντηξη αισθητήρα μαχητικού F-35 .  

Το βομβαρδιστικό αεροσκάφος H-20, αναμένεται να εισέλθει στη μαζική παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας του 2020, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η PLAAF, θα αρχίσει να δέχεται τις πρώτες σειριακές μονάδες μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ