ρωσική σημαία στο Μπερντίτσι
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Κατέλαβαν το Μπερντίτσι οι Ρώσοι και ξεκλήρισαν την πιο επίλεκτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού (Βίντεο)

Κατά το τέλος του φετινού Απριλίου, το αμερικανικό περιοδικό Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο μιλούσε για την αποτελεσματικότητα και τον προηγμένο εξοπλισμό της ουκρανικής 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ονόματι Magura. Ωστόσο φαίνεται πως τώρα αυτή η επίλεκτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία του Κιέβου ηττήθηκε ολοκληρωτικά κατά την διάρκεια εχθροπραξιών στην περιοχή της Αβντίιβκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό άρθρο ανέφερε πως η ταξιαρχία δεν κατάφερε να επιδείξει ιδιαίτερα υψηλή αποδοτικότητα κατά την ουκρανική αντεπίθεση τον περσινό Ιούνιο, ενώ υπέστη σοβαρές απώλειες στο πεδίο της μάχης στα πυκνά ναρκοπέδια που εγκατέστησε ο ρωσικός στρατός. 

Για 4 μήνες η μονάδα πολεμούσε στο μέτωπο του Ραμπότινο στο νότιο τμήμα της χώρας, ωστόσο έπειτα στάλθηκε στην Αβντίιβκα του δυτικού Ντονιέτσκ για να σώσει την πόλη από τα ρωσικά χέρια. Μετά την πτώση της Αβντίιβκα, η 47η Μεμονωμένη Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή και μετά από λίγο ξανά παρατάχθηκε στο μέτωπο, τουλάχιστον ότι είχε απομείνει από αυτήν.

Σήμερα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, για αυτό και ο αρθρογράφος του Forbes προτείνει την ολοκληρωτική διάλυση της μονάδας και ίσως την δημιουργία μίας νέας ταξιαρχίας από το μηδέν. Τα ρωσικά μέσα περήφανα αναφέρουν στο διαδίκτυο πως κατάφεραν να «εξολοθρεύσουν» την πιο επίλεκτη τεθωρακισμένη ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού στην Αβντίιβκα.

Κατέλαβαν το Μπερντίτσι οι Ρώσοι

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την προέλασή τους κατά μήκος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. Συγκεκριμένα, η νεότερη επιτυχία τους σημειώθηκε από μονάδες της ομάδας δυνάμεων Κέντρο με την κατάληψη του οικισμού Μπερντίτσι του Ντονιέτσκ.

Κατά τις μάχες σε αυτόν τον τομέα του μετώπου, ρωσικό μέσο μεταδίδει πως ο ρωσικός στρατός νίκησε 4 ουκρανικές ταξιαρχίες στις περιοχές των χωριών Καλίνοβο, Σοκόλ κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την διάρκεια της μάχης για το Μπερντίτσι, οι Ρώσοι στρατιώτες λέγεται πως κατάφεραν να απωθήσουν 10 αντεπιθέσεις από ουκρανικές ομάδες εφόδου, καταστρέφοντας 5 ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα, 2 δυτικής παραγωγής πυροβόλα και εξουδετερώνοντας έως και 380 Ουκρανούς στρατιώτες.

Για τα ρωσικά αμυντικά μέσα, η απόκτηση του ελέγχου του Μπερντίτσι χαρακτηρίζεται επιτυχία στρατηγικής σημασίας επειδή εκτιμάται πως θα βοηθήσει τα στρατεύματα της Μόσχας να προχωρήσουν βαθύτερα εντός του Ντονιέτσκ. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο μπορούν να πλευρίσουν αποτελεσματικότερα τον οικισμό Τσάσοφ Γιαρ, ο οποίος αδιαμφισβήτητα έχει μεγάλη στρατηγική σημασία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ