Κίνα
Ενημερώθηκε στις:

Κορωνοϊός: Ένοπλοι ληστές έκλεψαν εκατοντάδες ρολά χαρτιού υγείας στο Χονγκ Κονγκ

Εκατοντάδες ρολά χαρτιού υγείας αξίας έκλεψαν ένοπλοι ληστές στο Χονγκ Κονγκ, όπου παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις μετά την έφοδο στα σουπερμάρκετ πανικόβλητων λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού καταναλωτών!


Οπλισμένοι με μαχαίρια οι ληστές έστησαν καρτέρι και λήστεψαν έναν οδηγού φορτηγού που ξεφόρτωνε προμήθειες σε σουπερμάρκετ της περιοχής Μονγκ Κοκ του Χονγκ Κονγκ, όπου δρουν εγκληματικές συμμορίες των λεγόμενων «τριάδων». Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι δράστες έκλεψαν 600 ρολά χαρτιού υγείας αξίας περίπου 218 δολαρίων. Βίντεο από τοπικά δίκτυα δείχνουν επιθεωρητές της αστυνομίας γύρω από στοίβες ρολών χαρτιού υγείας έξω από το σουπερμάρκετ. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα και ανέκτησε κάποια από τα… κλοπιμαία, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

Η υστερία που έχει καταλάβει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ από το ξέσπασμα της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα απηχεί εν μέρει και τις τραυματικές μνήμες από τον θάνατο το 2003 σχεδόν 300 κατοίκων από την επιδημία του SARS, που είχε ξεσπάσει στην Κίνα, όταν οι Αρχές στο Πεκίνο είχαν προσπαθήσει σε αρχικά στάδιο να συγκαλύψουν – απόφαση που έκτοτε έχει δημιουργήσει κλίμα καχυποψίας απέναντί τους για τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων δημόσιας υγείας.

Η φετινή επιδημία του κορωνοϊού έρχεται επίσης σε μια περίοδο που η φιλοκινεζική ηγεσία του Χονγκ Κονγκ βλέπει τα ποσοστά δημοτικότητάς της να καταποντίζονται καθώς αρνείται να υποχωρήσει στις πιέσεις των οργισμένων διαδηλωτών για την αναγνώριση περισσότερων δημοκρατικών δικαιωμάτων. Οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ επιρρίπτουν την ευθύνη για την έφοδο των καταναλωτών στα σουπερμάρκετ σε «ψευδείς φήμες», που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο κι επιμένουν ότι η τροφοδοσία σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παραμένει σταθερή, κάτι, όμως, που διαψεύδει μια επίσκεψη σε σουπερμάρκετ, όπου παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε ζυμαρικά, ρύζι και είδη καθαριότητας.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ