Κίνα

Πεκίνο: Εγκαινιάζεται το νέο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου-Βίντεο

Σε λίγες ημέρες, θα εγκαινιαστεί το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, στο Πεκίνο.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, Beijing Daxing International Airport με αρχιτεκτονική και μέγεθος που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με τον κινεζικό ενημερωτικό οργανισμό CGTN το δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid Architects, με εμβαδόν 700.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

Έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται 45 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο, με προοπτική να αυξήσει έως το 2025 τη δυναμικότητά του σε 75 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Τα κτίσματα διακτινίζονται από έναν μεγάλο χώρο στο κέντρο και όπως διευκρίνισε το αρχιτεκτονικό γραφείο η ιδέα «γεννήθηκε από αρχές μέσα στην παράδοση της κινεζικής αρχιτεκτονικής στην οποία διασυνδεόμενοι χώροι οργανώνονται γύρω από μια κεντρική αυλή».

Το καινούργιο αεροδρόμιο θα βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη μεριά του Πεκίνου από αυτήν στην οποία βρίσκεται το Capital International Airport που ολοκληρώθηκε το 2008 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners.

Το πρότζεκτ είναι το πρώτο αεροδρόμιο που ολοκλήρωσε το γραφείο Zaha Hadid Architects. Δεν θα είναι όμως το τελευταίο αεροδρόμιο που σχεδιάζει: πέρυσι, επελέγη στον διαγωνισμό για τον καινούργιο διεθνή αερολιμένα της Μουμπάι της Ινδίας.

https://youtu.be/PeCzNVxzJ4s

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ