ΗΠΑ

Ρωσικό ινστιτούτο: Μεγάλη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ γύρω από την Ρωσία-Μετακίνηση αντιπλοϊκών πυραύλων BAL-Bastion στην Καμτσάνκα (Βίντεο)

Το ρωσικό στρατιωτικό ινστιτούτο Rybar αναφέρει υψηλή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ γύρω από τα σύνορα της Ρωσίας στην Αρκτική, τον Ειρηνικό και την Μαύρη Θάλασσα, ενώ έχουμε μετακινήσεις οπλικών συστημάτων και δυνάμεων της Ρωσίας λόγω ασκήσεων στον Ειρηνικό Ωκεανό, παραθέτοντας μάλιστα και ειδικό χάρτη.

Ουκρανικές δυνάμεις μετακινήθηκαν στα σύνορα με Λευκορωσία

Η Λευκορωσία κατηγορεί τον Ζελένσκι ότι ανέπτυξε αθόρυβα μια μεγάλη ομάδα δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και μισθοφόρων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Λευκορωσία κοντά στο Ζιτομίρ.

Η Επιτροπή Κρατικών Συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας επιβεβαιώνει ότι εντόπισε ανάπτυξη δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως οχήματα μάχης πεζικού, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών Bradley, συστημάτων πολλαπλών πυραύλων HIMARS, οβίδες M777, γερμανικής κατασκευής αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard και άλλα μέσα καταστροφής απευθείας στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ έστειλαν ένα βομβαρδιστικό B-1B στο Γκουάμ

Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-1B μεταστάθμευσε στο Γκουάμ, ανέφερε η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού του Πενταγώνου.
«Το βομβαρδιστικό B-1B έφτασε για να υποστηρίξει αποστολές ρουτίνας», ανέφερε η αμερικανική διοίκηση.

Μετακίνηση ρωσικών αντιπλοϊκών πυραύλων BAL και Bastion  στην Καμτσάνκα  

Συστήματα αντιπλοϊκών πυραύλων BAL μετακινήθηκαν στην περιοχή της Καμτσάτκα ως μέρος της διμερούς άσκησης του Στόλου του Ειρηνικού.

Το τάγμα του παράκτιου πυραυλικού συστήματος Bal ως μέρος της συνοδείας πραγματοποίησε κίνηση, με πολεμικές κινήσεις, και τώρα έχει τα συστήματα του σε ετοιμότητα για χρήση των πυραύλων του, αναφέρει ρωσική δημοσιογραφική πηγή.

“Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι κινητοί εκτοξευτές Bal θα εξασκηθούν στον προσδιορισμό στόχων που αφορούν  χτύπημα αμφίβιων (πολεμικών) πλοίων του εχθρού με την εκτέλεση εκπαιδευτικών (ηλεκτρονικών) εκτοξεύσεων πυραύλων.

Η προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου στα ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού, της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας του Οχότσκ υπό την ηγεσία του διοικητή του στόλου του Ειρηνικού, Ναύαρχου Βίκτορ Λίινα", αναφέρει το ρωσικό γενικό επιτελείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 40 πολεμικά πλοία, και σκάφη όλων των τύπων μαζί με 20 αεροσκάφη και ελικόπτερα της Ναυτικής Αεροπορίας του Στόλου του Ειρηνικού, συμμετέχουν στην άσκηση σε συνδυασμό με τις μονάδες των Πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού και πληρώματα των παράκτιων πυραυλικών συστημάτων Bal και Bastion.

Επίσης έχουμε εκτόξευση πυραύλων 9M723 OTRK «Iskander» σε εχθρικό στόχο στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.

Προφητικός ο Λαβρώφ για αυτό που επίκειται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία

“Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να παρέμβει στη δημιουργία μιας ευρασιατικής δομής ασφάλειας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του CSTO.

«Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εμποδίσει τέτοιες δίκαιες διαδικασίες (τη διαμόρφωση μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρασία), αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει», τόνισε ο ίδιος.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι ο οργανισμός χωρών CSTO συμφωνεί με την ανάγκη διαμόρφωσης αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρασία.

«Οι απειλές που εμφανίζονται για την ευρασιατική ασφάλεια προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η πηγή αυτών των απειλών είναι η επιθετική γραμμή του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Επεσήμανε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιδιώκει να «ιδιωτικοποιήσει και να υποτάξει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της σταθερότητας στον τεράστιο χώρο μας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι ήρθε η ώρα να συζητηθούν οι εγγυήσεις συλλογικής ασφάλειας στην Ευρασία.

Είναι επίσης απαραίτητο να περιοριστεί η παρουσία εξωπεριφερειακών στρατιωτικών δυνάμεων εκεί.

Όπως τόνισε ο Πούτιν, αφού “η Ρωσία ενδιαφέρεται να αναπτυχθεί σοβαρά στον ΟΗΕ ο διάλογος για τη δημιουργία ενός συστήματος αδιαίρετης ασφάλειας”, κατέληξε ο ίδιος.

Οι ενδείξεις είναι αρκετές μαζί με τις δηλώσεις που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι η ώρα που θα αναμετρηθούν Ρωσία και ΗΠΑ πλησιάζει επικίνδυνα, ενώ τα λάθη απαγορεύονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...