ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οδεύουμε σε ρήξη-Η Μόσχα ετοιμάζει μυστικά στόλο αεροσκαφών Sukhoi-75 εξοπλισμένα με πύραυλο «RVV-MD2» κατά των F-35 και F-16

Σε περιόδους έντασης έχουν σημασία οι δηλώσεις των κυβερνώντων, αλλά μεγαλύτερη ουσία έχουν οι πολεμικές κινήσεις, και αυτές όπως βλέπουμε πολλαπλασιάζονται από ΗΠΑ και Ρωσία.

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν νόμο με τον οποίο καταγράφουν όλους τους άρρενες στην χώρα ( δια παν ενδεχόμενο) ενώ οι Ρώσοι πάνε Βόρειο Κορέα, και ετοιμάζουν μυστικά στα εργοστάσια στα Ουράλια αεροσκάφη Sukhoi-75 εξοπλισμένα με πύραυλο «RVV-MD2» κατά των F-35 και F-16.     

“Τα ρωσικά Sukhoi-75 εξοπλίζονται με πύραυλο «RVV-MD2» για ι εγγυημένο χτύπημα σε F-35 και F-16. Ο πύραυλος RVV-MD2 τοποθετείται εσωτερικά στα αεροσκάφη SU-75, και διαθέτει την δυνατότητα πολλαπλών στόχων αναζήτησης με χρήση υπερύθρων, και εγγυημένη αναλογία χτυπήματος 93%”, αναφέρει σχετική πληροφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο είναι το νέο μαχητικό Su-57

«Το Su-57 δεν είναι μαχητικό πέμπτης γενιάς, αλλά έχει την δυνατότητα να πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις για την αποτελεσματικότητα του στο σύγχρονο πεδίο μάχης”, αναφέρει παλαιότερα δυτικός ειδικός.

“Η Αμερική σκέφτεται να αποσύρει τα παλαιότερα μαχητικά  πέμπτης γενιάς και ετοιμάζεται να δοκιμάσει τα μαχητικά έκτης γενιάς, καθώς η Ρωσία εξακολουθεί να μιλά για την παραγωγή ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς χαμηλής ποιότητας, μέχρι το τέλος της δεκαετίας”, τονίζει ο ίδιος ξεχνώντας ότι οι Ρώσοι πιθανόν να μπορούν να παράγουν σε μεγάλους αριθμούς αλλάζοντας πολλά από αυτά που γνωρίζουμε με λιγότερα χρήματα.

Το ρωσικό μαχητικό Su-75 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αεροπορική έκθεση MAKS-2021 και πολλά από όσα είναι γνωστά για αυτό,  προέρχονται από πληροφορίες της ρωσικής εταιρείας Rostec.

Το Su-75 θα είναι λιγότερο ακριβό από πολλά δυτικά αεροσκάφη, και θα είναι ένα ικανό αεροσκάφος για χώρες με περιορισμένους προϋπολογισμούς, καθώς παρουσιάζεται ως μαχητικό πέμπτης γενιάς με χαρακτηριστικά stealth, κυρίως στο μπροστινό μέρος.

Είναι φτηνό και αξιόπιστο από πολλά δυτικά μαχητικά αεροσκάφη και θα παράγεται γρήγορα

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η αρχική τιμή του αεροσκάφους θα ήταν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, η οποία είναι πολύ, πολύ φθηνότερη από τα περισσότερα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη στην αγορά.

Η Rostec έχει δηλώσει ότι τα επόμενα 15 χρόνια θα παραχθούν 300 μαχητικά αυτού του είδους.

Το Su-75 εμφανίζεται σε στρατιωτικές εκθέσεις με εντυπωσιακά διαφημιστικά βίντεο, και ειδικοί αναφέρουν ότι διαθέτει την  φιλοσοφία μαχητικών πέμπτης γενιάς χαμηλού επιπέδου, αφού έχει σχεδιαστεί για να είναι προσιτό για χώρες που δεν μπορούν να αγοράσουν αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς προηγμένης τεχνολογίας.

Όπως δηλώνει ο YouTuber Perun, ένας διάσημος ειδικός στα αμυντικά οικονομικά, "... αυτό δεν είναι εξαγωγικό προϊόν, όχι ακόμα, είναι ένα πρόγραμμα για την δημιουργία στόλους για τις ρωσικές ανάγκες".

Ένα άλλο αξιόπιστο κανάλι YouTube, το Binkov's Battlefields, σημειώνει ότι " το ρωσικό μαχητικό Su-75 είναι μια συναρπαστική ιδέα. Εάν μπορούσε να λάβει τις επενδύσεις που χρειάζεται, θα μπορούσε να γίνει ένα αποτελεσματικό αεροσκάφος για χώρες που δεν μπορούν να αγοράσουν F-35".

Σημειώνουν επίσης ότι το Su-75 Checkmate είχε ήδη έναν ξένο αγοραστή.

Παρόλα αυτά, η Rostec ισχυρίζεται ότι η ανάπτυξη του μαχητικού προχωρά και ότι «... έχει ξεκινήσει η παραγωγή των πρώτων δειγμάτων» και ότι το Su-75 βρίσκεται σε προπαραγωγή".

Σύμφωνα με το Interfax, η αρχική πτήση του αεροσκάφους είχε προγραμματιστεί για το 2023, στη συνέχεια για το 2024, με αρχικές παραδόσεις μεταξύ 2026 και 2027.

Αλλά αυτό φαίνεται απίστευτα γρήγορο και εξαιρετικά απίθανο.

Το ρωσικό Su-57 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2010, και παρόλο που αυτή τη στιγμή παράγεται με χαμηλό ρυθμό, δεν έχει ακόμη εμφανιστεί σε μάχη 14 χρόνια μετά την πρώτη του πτήση.

Το γνωστό ινστιτούτο Rand αναφέρει ότι οι αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με το Su-75 φαίνονται πολύ αμφισβητήσιμες, ειδικά δεδομένων των τεράστιων προκλήσεων που έχει αντιμετωπίσει η Ρωσία στην ανάπτυξη του Su-57 (το οποίο, πιθανότατα δεν θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το 2027).

Υπενθυμίζουμε όμως, λαμβάνοντας υπόψιν το μακρινό 1942,ότι  οι Ρώσοι αιφνιδίασαν πλήρως τους Γερμανούς ( τότε το όπλο που κέρδιζε μάχες ήταν το άρμα μάχης) με το φτηνό T-34 ( σε σχέση με τα γερμανικά ανώτερης ποιότητας)  το οποίο παρήγαγαν σε μεγάλους αριθμούς, κερδίζοντας πολλές μάχες και τελικά και τον πόλεμο.

Την ίδια φιλοσοφία έχουν και τώρα οι Ρώσοι με το Su-75, που θα το ρίξουν κατά των δυτικών μαχητικών σε μεγάλους αριθμούς αν και όταν απαιτηθεί.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...