ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Περικυκλώνουν την Ρωσία και Κίνα-Αμερικανικά αεροσκάφη F-22 Raptor στην Οκινάουα της Ιαπωνίας

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η άφιξη στην Ιαπωνία των αεροσκαφών F-22, που υπάγονται στην 199η και 19η Μοίρα Μάχης, υπογραμμίζει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Στην αεροπορική βάση Kadena, η 19η και η 199η Μοίρα των αμερικανικών αεροσκαφών θα συνεργαστούν με υπάρχοντα βαρέα, αναγνωριστικά και μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, μαζί με άλλα μαχητικά 5ης γενιάς που σταθμεύουν στη βάση, δημιουργώντας μια ισχυρή αεροπορική δύναμη.

Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια στοχεύει στη διατήρηση μιας ισχυρής και συνεχούς παρουσίας μαχητικών, ενισχύοντας τις αποτρεπτικές ικανότητες και ενισχύοντας την επιχειρησιακή ευελιξία στο δυναμικό θέατρο του Ινδο-Ειρηνικού, ανακοινώνουν οι ΗΠΑ, αλλά η παρουσία τους στοχεύει σαφώς σε Ρωσία και Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ μένουν σταθερές στην ανάπτυξη των F-22 Raptors που αντικαθιστούν σταδιακά τα F-15C/D Eagles στην Οκινάουα.

Παρά τη μετάβαση αυτή, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, παραμένει σταθερό στη δέσμευσή του να διατηρήσει μια ισχυρή δύναμη μαχητικών στην περιοχή.

Οι προσωρινές αναπτύξεις αεροσκαφών χρησιμεύουν ως στρατηγικό μέτρο για τη διασφάλιση της συνεχούς αποτροπής και ανταπόκρισης στις εξελισσόμενες προκλήσεις ασφαλείας.

Η Οκινάουα, που συχνά αναφέρεται ως «Κλειδί του Ειρηνικού», έχει στρατηγική σημασία λόγω της κεντρικής της θέσης σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις της Άπω Ανατολής.

Βρίσκεται περίπου 900 μίλια από το Τόκιο, τη Μανίλα, τη Σεούλ και το Χονγκ Κονγκ και 1.200 μίλια δυτικά του Γκουάμ, με το νησί αυτό να λειτουργεί ως κρίσιμος κόμβος για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Με το εκτεταμένο δίκτυο αεροπορικών βάσεων και ναυτικών εγκαταστάσεων, η Οκινάουα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και στη διαφύλαξη των ζωτικών θαλάσσιων και εναέριων διαδρομών.

Το Πεντάγωνο ανέπτυξε F-35 στην Πολωνία

Τέσσερα προηγμένα αεροσκάφη F-35 Lightning II από την 48η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που στάθμευαν στην Royal Air Force Lakenheath του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησαν πτήσεις στην αεροπορική βάση Lask στην Πολωνία από την 1η Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή η ανάπτυξη υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική του πλευρά.

Τα πρόσφατα αφιχθέντα αεροσκάφη F-35 ανέλαβαν καθήκοντα που προηγουμένως εκτελούσαν τέσσερα F-16 Fighting Falcon από την 52η Πτέρυγα Μάχης, που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Spangdahlem της Γερμανίας.

Τοποθετώντας αυτά τα αεροσκάφη 5ης γενιάς σε περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως η αεροπορική βάση Lask, το προσωπικό της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις μαζί με τους Ευρωπαίους.

Μια τέτοια στενή αεροπορική συνεργασία ενισχύει τις συλλογικές αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ και διασφαλίζει την ετοιμότητα για ταχύτητες απαντήσεις σε πιθανές απειλές.

Στην θάλασσα αμερικανικά Πολεμικά πλοία και πυρηνοκίνητα υποβρύχια περιδιαβαίνουν σε όλα τα κρίσιμα σημεία του κόσμου, από την Μεσόγειο και την Ερυθρά θάλασσα έως τον Ινδικό και τον Ειρηνικό, υλοποιώντας συγκεκριμένα σχέδια για αυτό που πιθανόν θα δούμε να έρχεται σε Ουκρανία και Ταϊβάν το επόμενο διάστημα.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ