Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Το Πεντάγωνο ανέπτυξε F-35 στην Πολωνία ενώ ο Πούτιν εξοπλίζει ακόμη δύο τρομερά υποβρύχια 955AM "Borei-AM" κατά ΗΠΑ-ΕΕ

Η Ουκρανία διατρέχει πραγματικό τρομερό κίνδυνο κατάρρευσης της πρώτης γραμμής της σύμφωνα με υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματικούς, ενώ η στρατιωτική κατάσταση είναι ζοφερή.

Οι ίδιοι προειδοποιούν ότι οι Ρώσοι στρατηγοί θα μπορούσαν να βρουν διέξοδο, κι αν αποφασίσουν να επικεντρώσουν την επερχόμενη επίθεσή τους (να φτάσουν μέχρι το Κίεβο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο αυτό  οι ΗΠΑ μεταστάθμευσαν Τέσσερα αεροσκάφη F-35 στην Πολωνία

Τέσσερα προηγμένα αεροσκάφη F-35 Lightning II από την 48η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που στάθμευαν στην Royal Air Force Lakenheath του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησαν πτήσεις στην αεροπορική βάση Lask στην Πολωνία από την 1η Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή η ανάπτυξη υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική του πλευρά.

Τα πρόσφατα αφιχθέντα αεροσκάφη F-35 ανέλαβαν καθήκοντα που προηγουμένως εκτελούσαν τέσσερα F-16 Fighting Falcon από την 52η Πτέρυγα Μάχης, που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Spangdahlem της Γερμανίας.

Τοποθετώντας αυτά τα αεροσκάφη 5ης γενιάς σε περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως η αεροπορική βάση Lask, το προσωπικό της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις μαζί με τους Ευρωπαίους.

Μια τέτοια στενή αεροπορική συνεργασία ενισχύει τις συλλογικές αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ και διασφαλίζει την ετοιμότητα για ταχύτητες απαντήσεις σε πιθανές απειλές.

Η ανάπτυξη των F-35 Lightning II στην Πολωνία αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο συστατικό της συνολικής αμυντικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ, παρέχοντας μια απτή απόδειξη της δέσμευσης της συμμαχίας να αποτρέψει την επιθετικότητα και να διαφυλάξει την ασφάλεια των κρατών μελών της κατά μήκος της Ανατολικής πλευράς.

Ο Πούτιν εξοπλίζει με βαλλιστικούς πυραύλους δύο τρομερά υποβρύχια 955AM "Borei-AM" κατά ΗΠΑ-ΕΕ

Δύο νέα πυρηνικά υποβρύχια στρατηγικά καταδρομικά υποβρύχια ( όπως ονομάζουν οι Ρώσοι τα νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τους) κλάσης Project 955AM "Borei-AM" θα εξοπλιστούν το 2024 για την επιχείρηση Sevmash, εντασσόμενα στους στόλους του Βόρειου και του Ειρηνικού.

Αυτό ανέφερε ρωσική στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Η στρατιωτική πηγή σημείωσε ότι τα τρομερά ρωσικά υποβρύχια Borei είναι ήδη κατασκευασμένα. Είναι γνωστό ότι η Ρωσία θα ποντάρει πολλά στα νέα υποβρύχια κλάσης Borei και Yasen, που μεταφέρουν 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava.  

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα , αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για την αύξηση της «παρουσίας» ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων στα παράκτια ύδατα τους.

Ο σημαντικός αριθμός των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων που κάνουν "ελιγμούς" στον Ατλαντικό είναι ένα σαφές μήνυμα για το ΝΑΤΟ, να παραμείνει σε εγρήγορση.

Πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο αριθμός των ρωσικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στον Ατλαντικό υπερβαίνει ακόμη και εκείνου κατά τη διάρκεια της ακμής της Σοβιετικής Ένωσης την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και αυτό μας λέει πολλά. 

Πατρούσεφ: Δεν θα υπάρξει ποτέ δυτικός έλεγχος στην Ουκρανία  

“Αυτό για το οποίο μιλάμε λέγεται επίσημα εδώ. Δεν θα υπάρξει δυτικά ελεγχόμενη Ουκρανία, έστω και σε μειωμένη μορφή”.

Αυτό ανέφερε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

“Το ΝΑΤΟ είναι de facto συμβαλλόμενο μέρος στην ουκρανική σύγκρουση και συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση βομβαρδισμών ρωσικών εδαφών από Ουκρανούς.

Στο πλαίσιό αυτό λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις για νέες προμήθειες όπλων με αύξηση των τεχνικών και μεγάλων δυνατοτήτων τους και εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ στο έδαφος πολλών χωρών, όπου  εκπαιδεύονται μισθοφόροι και σαμποτέρ για τη συμμετοχή τους σε αντιρωσικές επιχειρήσεις.

Τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν τη διατήρηση της Ουκρανίας, ή τουλάχιστον μέρους της, ως αντιρωσικού εδάφους εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχό τους, πλήρως αφιερωμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού.

Από αυτή την άποψη, τα καθήκοντα της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας παραμένουν επίκαιρα.

Η υποκίνηση της ρωσοφοβίας και ο εκφοβισμός των πολιτών τους με τη φανταστική «ρωσική απειλή» έχει γίνει βασικό συστατικό της πολιτικής των ευρωπαϊκών αρχών, οι οποίες προσπαθούν έτσι να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από τα αυξανόμενα εγχώρια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.

Επιπλέον, η Ρωσοφοβία χρησιμοποιείται από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για να δεσμεύσει σταθερά άλλες χώρες του ΝΑΤΟ με οικονομικές υποχρεώσεις.

Οι ευρωπαϊκές χώρες του μπλοκ έχουν χάσει εδώ και καιρό πολλά στοιχεία της κυριαρχίας τους και, στην πραγματικότητα, αποτελούν μόνο ένα οικονομικό και πολιτικό στήριγμα για τη συμμαχία.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όλα τα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ  εκτελούνται με υπακοή από τις ευρωπαϊκές αρχές, για τις οποίες τα ιδανικά της ανεξαρτησίας και της ευθύνης προς τον πληθυσμό των χωρών τους και το μέλλον τους, έχουν δώσει τη θέση τους στην επιθυμία να ευχαριστήσουν τις παγκόσμιες διεκδικήσεις της Ουάσιγκτον», κατέληξε ο ίδιος.

Η κόντρα και τα συμφέροντα ΗΠΑ-Ρωσίας θα αιματοκυλίσουν για μία ακόμη φορά την Ευρώπη, και για αυτό θα ευθύνονται αποκλειστικά οι ηγεσίες της ΕΕ, και κανένας άλλος. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...