ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Στρατηγός Μπεν Χότζες: Ο Πούτιν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη... όμως απειλεί με πυρηνικά επειδή αντιδρούμε υπερβολικά!

Ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ Μπεν Χότζες, ο οποίος είναι πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντέδρασε αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε και απείλησε τη Δύση για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Ανάφερε για τον Πούτιν ότι τα πυρηνικά όπλα είναι πιο αποτελεσματικά για το Κρεμλίνο αφού προς το παρόν δεν τα χρησιμοποιεί, αλλά τα εκμεταλλεύεται για να εκτοξεύει πυρηνικές απειλές στην Δύση. « Όμως φυσικά πρέπει να τον πάρουμε στα σοβαρά γιατί δεν τον νοιάζει πόσοι αθώοι άνθρωποι μπορεί να σκοτωθούν. Αλλά νομίζω ότι είναι μια συνέχεια του στυλ του να χρησιμοποιεί απειλές γιατί μας βλέπει να αντιδρούμε υπερβολικά κάθε φορά», είπε ο Μπεν Χότζες στο CNN .

«Δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά όπλα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Έτσι, για το Κρεμλίνο, τα πυρηνικά όπλα είναι πιο αποτελεσματικά όταν δεν τα χρησιμοποιεί, μέσα από το φακό της πυρηνικής αποτροπής», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Ο Πούτιν απείλησε χωρίς περιστροφές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο έθνος την Πέμπτη ότι η Ρωσία έχει έτοιμα πυρηνικά όπλα και ότι οποιαδήποτε επίθεση που θα κάνει το ΝΑΤΟ θα οδηγούσε την Ρωσία στη χρήση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας. Η Δύση προσπαθεί να σύρει τη Ρωσία σε μια κούρσα εξοπλισμών, για να επαναλάβει το κόλπο όπως στην ΕΣΣΔ τη δεκαετία του 1980. Η Δύση λέει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ευρώπη, αυτό είναι ανοησία. Η Δύση δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην Ουκρανία - πιστεύουν ότι αυτά είναι κάποιου είδους κινούμενα σχέδια. Έχουμε επίσης νέα όπλα ικανά να πλήξουν στόχους στο έδαφός σας.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας, χρησιμοποιώντας τις πιο αποτελεσματικές δυνάμεις που έχουν για να το κάνουν. Η μοίρα οποιασδήποτε χώρας που θα επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι πιο τραγική από οτιδήποτε θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Ρωσία. Καταλαβαίνουν ότι έχουμε και όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος.

Οποιαδήποτε επίθεση θα οδηγούσε στη χρήση πυρηνικών όπλων. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό; Η Δύση θεωρεί τον εαυτό της υπέρτατο, αλλά η ρωσοφοβία την τυφλώνει και της στερεί τη λογική. Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει πραγματική ειρήνη στον κόσμο», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι απόρροιας άξιο γιατί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, κατά διαστήματα , είτε ο Πούτιν είτε ο Μεντβέντεβ, εκτοξεύουν έμμεσες και εσχάτως άμεσες απειλές για χρήση Πυρηνικών όπλων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τη Ρωσία.

Δεν ξέρουν ότι ΗΠΑ-ΗΒ-Γαλλία διαθέτουν πυρηνικά όπλα;

Δεν ξέρουν ότι οι ΗΠΑ "έσβησαν" από τον χάρτη Χιροσίμα και Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεπώς αν  η Ρωσία διανοηθεί να πλήξει με πυρηνικά όπλα είτε τις ίδιες , είτε άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, θα απαντήσουν με πυρηνικά και οι ίδιες;

Τέλος δεν γνωρίζουν οι Ρώσοι ότι πλέον από έναν πυρηνικό πόλεμο δεν θα βγει κανείς νικητής;

Τότε γιατί κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν αναφορά στην πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων;

Για να τρομάξουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ;

Μάλλον, όχι.

Το πιθανότερο είναι ότι επιχειρούν να λειάνουν μέσω των συνεχών αναφορών τους για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων, την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων τους στην Ουκρανία, σε περίπτωση αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ για υποστήριξή της.

Και αυτό όμως σκοντάφτει στο αντεπιχείρημα ότι παρόμοια χρήση θα μπορούσαν να κάνουν και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εναντίον τους, αφού έχουν επίσης τακτικά πυρηνικά όπλα.

Τότε τι;

Μάλλον τα "παιδία παίζει", όπως λέει ο σοφός Ελληνικός λαός.

Το άσχημο είναι ότι παίζουν με πυρηνικά όπλα και όχι με παιγνίδια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ