ΗΠΑ

ΗΠΑ: Πρόστιμο 1,1 εκατ. δολαρίων στην British Airways

Πρόστιμο ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στην British Airways από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, αφού διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε προσφέρει στους επιβάτες έγκαιρες επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Οι πελάτες δεν ήταν σε θέση να υποβάλουν αιτήσεις επιστροφής χρημάτων στον ιστότοπο της BA από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2020 και δεν ήταν επίσης σε θέση να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών για αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια του 2020, επειδή ο αερομεταφορέας δεν κατάφερε να λειτουργήσει επαρκώς τις τηλεφωνικές γραμμές του, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών σε απόφαση συναίνεσης που κατατέθηκε την Πέμπτη.

Οι επιστροφές χρημάτων αναδείχθηκαν σε αμφιλεγόμενο θέμα στο αποκορύφωμα της πανδημίας, καθώς οι διαρκώς μεταβαλλόμενοι και συχνά αντιφατικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί αναστάτωσαν την αεροπορική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αερογραμμές που "λιμοκτονούσαν" για μετρητά προσπάθησαν να κατευθύνουν τους επιβάτες προς την επανακράτηση ή την αποδοχή πιστώσεων για μελλοντικές πτήσεις, κάτι που το αμερικανικό υπουργείο κατήγγειλε.

Δήλωσε ότι έχει λάβει περισσότερες από 1.200 καταγγελίες από τον Μάρτιο του 2020, υποστηρίζοντας ότι η BA δεν προσέφερε έγκαιρα επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες ή πτήσεις που διαταράχθηκαν σε σημαντικό βαθμό προς ή από τις ΗΠΑ.

"Θεωρούμε ότι η πρακτική της British Airways είναι αθέμιτη, διότι οι καταναλωτές υπέστησαν ακραίες καθυστερήσεις στην απόκτηση επιστροφών και σε ορισμένους μπορεί να μην έγιναν ουσιαστικά επιστροφές", δήλωσε ο DOT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι θα μειώσει ποσό 550.000 δολαρίων από το πρόστιμο επειδή επέστρεψε περισσότερα από 40 εκατ. δολάρια σε πελάτες πτήσεων όπου δεν δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από ή προς τις ΗΠΑ το 2020 και το 2021. 

Η BA "ενήργησε νομίμως ανά πάσα στιγμή" κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επέτρεψε στους πελάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν είτε να κάνουν νέα κράτηση για πτήσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες είτε να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, ανέφερε ο αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του. Η BA ανέφερε ότι είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 5 εκατομμύρια επιστροφές χρημάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...