Μαρκ Μίλεϊ
ΗΠΑ

Στρατηγός ΗΠΑ: Μια ρωσική στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία είναι αδύνατη! «Οι μάχες θα συνεχιστούν, θα είναι αιματηρές, θα είναι σκληρές»

Η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο με στρατιωτικά μέσα, επιβεβαίωσε ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ. Προειδοποιεί επίσης ότι είναι απίθανο οι Ουκρανοί να καταφέρουν να εκδιώξουν γρήγορα όλες τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός τους.

«Αυτός ο πόλεμος δεν θα κερδηθεί στρατιωτικά από τη Ρωσία», είπε ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ στους δημοσιογράφους μετά από μια συνάντηση που είχε με την Ομάδας Επαφής της Ουκρανίας, η οποία συγκεντρώνει περίπου 50 χώρες που παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία.

Οι αρχικοί στόχοι της Ρωσίας, που στόχευαν ειδικότερα στην ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης, «δεν είναι επιτεύξιμοι με στρατιωτικά μέσα, δεν θα λειτουργήσουν», πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλεϊ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επί του παρόντος εκατοντάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, καθιστώντας τον ουκρανικό στόχο να ανακτήσει όλο το έδαφος της απίθανο «βραχυπρόθεσμα», συνέχισε.

«Αυτό σημαίνει ότι οι μάχες θα συνεχιστούν, ότι θα είναι αιματηρές, θα είναι σκληρές. Και κάποια στιγμή οι δύο πλευρές είτε θα διαπραγματευτούν και θα έρθουν σε συμφωνία είτε θα καταλήξουν σε στρατιωτικό συμπέρασμα», πρόσθεσε ο αρχηγός του επιτελείου των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η διεθνής συμμαχία που κινητοποιήθηκε από τις ΗΠΑ,  για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, έχει μέχρι στιγμής ξεκλειδώσει σχεδόν 65 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και διάφορο εξοπλισμό, καθώς και σε συμβόλαια με την άμυνα της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ