ΗΠΑ

Η CIA ενθαρρύνει τους δυσαρεστημένους Ρώσους πολίτες να συνεργαστούν μαζί της

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) δημοσίευσε ένα βίντεο που κάνει έκκληση στο αίσθημα πατριωτισμού των Ρώσων πολιτών, λέγοντάς τους να αποκαλύπτουν μυστικές πληροφορίες εάν είναι δυσαρεστημένοι με την κατάσταση στη χώρα τους.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανέφερε ότι η CIA θέλει να εκμεταλλευτεί μια «άνευ προηγουμένου» ευκαιρία για να ενθαρρύνει τους Ρώσους δυσαρεστημένους για τον πόλεμο με την Ουκρανία και την κατάσταση στη χώρα ώστε να παρέχουν απόρρητες πληροφορίες. Η διαφήμιση εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Telegram.

Στο βίντεό της, η CIA δεν αναφέρει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αντίθετα, το κλιπ δείχνει απλούς ανθρώπους που παλεύουν με καθημερινά προβλήματα.

Το πρακτορείο είχε σκοπό να φέρει στο μυαλό ερωτήσεις που μπορούσαν να κάνουν οι Ρώσοι πολίτες. Για παράδειγμα, μια αντρική φωνή στο κλιπ ρωτά «γιατί η ζωή ορισμένων ανθρώπων έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή άλλων, και ποιος το αποφασίζει;»

Το μήνυμα της CIA περιλαμβάνει επίσης γνωστά αποσπάσματα από τη ρωσική λογοτεχνία, όπως « ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις έναν κρατούμενο από το να δραπετεύσει είναι να βεβαιωθείς ότι δεν ξέρει ποτέ ότι είναι στη φυλακή », γραμμένο από τον Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Τελικά οι χαρακτήρες του βίντεο αποφασίζουν να έρθουν σε επαφή με τη CIA.

« Η παγκόσμια αποστολή της CIA είναι όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μπορούν να επικοινωνούν με ασφάλεια μαζί μας από οπουδήποτε στον κόσμο. Γι' αυτό, για πρώτη φορά, η CIA δημιουργεί παρουσία στο Telegram», έγραψε η CIA στην πρώτη της ανάρτηση στο Telegram στις 16 Μαΐου. Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στο έργο είπαν στο CNN ότι είναι πεπεισμένοι ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει αυξήσει τη δυνατότητα «οι Ρώσοι να έρθουν και να μας δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται οι ΗΠΑ».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ