ΗΠΑ

ΗΠΑ: Απίστευτο! Άνδρας έμεινε 74 μέρες κάτω από το νερό - Έσπασε το ρεκόρ υποθαλάσσιας διαβίωσης (βίντεο)

Ένας ερευνητής έσπασε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διαβίωσης κάτω από το νερό σε πίεση περιβάλλοντος αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα καταφύγιο για αυτοδύτες στα Φλόριντα Κις.

Συμφωνα με το gazzetta.gr, η 74η ημέρα παραμονής του Δρ. Τζόζεφ Ντιτούρι στο Jules’ Undersea Lodge, το οποίο βρίσκεται στον πυθμένα μιας λιμνοθάλασσας βάθους 10 μέτρων στο Κι Λάργκο, δεν διέφερε πολύ από τις προηγούμενες ημέρες παραμονής του εκεί από την 1η Μαρτίου όταν και καταδύθηκε.

Έφαγε ένα πρωτεϊνούχο γεύμα με αυγά και σολομό που παρασκευάστηκε με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, γυμνάστηκε με ζώνες αντίστασης, έκανε τα καθημερινά του pushups και κοιμήθηκε μια ώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 73 ημερών, δύο ωρών και 34 λεπτών είχε σημειωθεί από δύο καθηγητές του Τενεσί, τον Μπρους Καντρέλ και την Τζέσικα Φέιν, στην ίδια τοποθεσία το 2014.

«Είναι τιμή μου να έχω το ρεκόρ, αλλά έχουμε ακόμη περισσότερη επιστήμη να κάνουμε», δήλωσε ο Ντιτούρι, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αποστολή συνδυάζει ιατρική και ωκεάνια έρευνα μαζί με εκπαιδευτική δράση και οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανάπτυξης Θαλάσσιων Πόρων, ιδιοκτήτη του ενδιαιτήματος.

Η έρευνά του περιλαμβάνει καθημερινά πειράματα φυσιολογίας για την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται στη μακροχρόνια έκθεση σε ακραία πίεση.

Η αποστολή του Ντιτούρι περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων και τη μετάδοση συνεντεύξεων από το ψηφιακό στούντιο που βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 74 ημερών, έχει προσεγγίσει περισσότερους από 2.500 φοιτητές μέσω διαδικτυακών μαθημάτων στη θαλάσσια επιστήμη και ακόμη περισσότερους με τα κανονικά μαθήματα βιοϊατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Ενώ λέει ότι του αρέσει να ζει κάτω από τον ωκεανό, υπάρχει ένα πράγμα που του λείπει πραγματικά.

«Αυτό που μου λείπει περισσότερο από το να βρίσκομαι στην επιφάνεια είναι κυριολεκτικά ο ήλιος», δήλωσε ο Ντιτούρι. «Ο ήλιος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μου – συνήθως πηγαίνω στο γυμναστήριο στις πέντε και μετά επιστρέφω έξω και βλέπω την ανατολή του ήλιου»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...