Μαρκ Μίλεϊ
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για Γ' Παγκόσμιο: Αυξάνουν κατά 600% την παραγωγή βλημάτων ενόψει πολέμου υπερδυνάμεων

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός της Αμερικής προειδοποίησε την Τετάρτη πως ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και μίας άλλης υπερδύναμης θα οδηγούσε σε "άνευ προηγουμένου" κατανάλωση πυρομαχικών, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να εργαστούν περαιτέρω για να διασφαλιστεί η ετοιμότητα της χώρας.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν χρησιμοποιήσει τεράστια ποσά πυροβολικών βλημάτων από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022. Ως αποτέλεσμα, έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες για το διαθέσιμο ποσό πυρομαχικών των ΗΠΑ, έπειτα από τις επανειλημμένες αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μάθαμε κάτι πολύ σημαντικό από την Ουκρανία: τα τεράστια ποσά κατανάλωσης συμβατικών πυρομαχικών σε έναν τόσο περιορισμένο εδαφικά πόλεμο," δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αρχηγούς του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. 

"Εάν ξεσπούσε ένας πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο ή ένας πόλεμος υπερδυνάμεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ή ΗΠΑ και Κίνας, τότε αυτοί οι ρυθμοί κατανάλωσης θα ήταν άνευ προηγουμένου," δήλωσε.

"Έχουμε τρόπους να διασφαλίσουμε πως τα... αποθέματά μας θα είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο."

Τα λόγια του Αμερικανού ήρθαν μία μέρα αφότου ο υφυπουργός στρατού των ΗΠΑ, Γκέιμπ Καμαρίλο, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να επεκτείνουν σημαντικά την παραγωγή πυροβολικών βλημάτων.

"Επενδύουμε στην αύξηση της παραγωγής - 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια για επέκταση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών από 14 χιλιάδες τον μήνα σε πάνω από 24 χιλιάδες αργότερα μέσα στο 2023, ενώ αναμένουμε να αυξήσουμε κατά έξι φορές την παραγωγή μέχρι το οικονομικό έτος του 2028 σε πάνω από 85 χιλιάδες μονάδες ανά μήνα," δήλωσε στην Ένωση Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η χώρα επιθυμεί επίσης να αυξήσει την παραγωγή των εκτοξευτών και πυραύλων Javelin, όπως και των πυρομαχικών για τους πολλαπλούς εκτοξευτές HIMARS. Αυτό το σύστημα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αρκετές συρράξεις στην Ουκρανία από τότε που έστειλαν δεκάδες συστήματα οι Αμερικανοί. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Καμαρίλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Πεντάγωνο Μίλησε για την Βάγκνερ

Σχεδόν έξι χιλιάδες μισθοφόροι της Βάγκνερ και περίπου 30 χιλιάδες στρατολογημένοι αυτού του οργανισμού πολεμούν σήμερα στο Μπαχμούτ. Αυτό δήλωσε ο Μαρκ Μίλεϊ σε Αμερικανούς νομοθέτες.

"Πολλούς από αυτούς που στρατολόγησαν τους πήραν από φυλακές. Οι Ουκρανοί πάντως έχουν προκαλέσει πολλές απώλειες και μεγάλη καταστροφή στην Βάγκνερ," δήλωσε ο Αμερικανός.

Από την άλλη, ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε πως "εάν η εταιρεία μου πεθάνει στο Μπαχμούτ, αλλά ο ρωσικός στρατός εκμεταλλευτεί τις επιτυχίες μας και προχωρήσει μπροστά, τότε η Βάγκνερ θα έχει εκπληρώσει τον ιστορικό σκοπό της." 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...