ΗΠΑ

Πόλεμος πάνω από τα κεφάλια μας-Το Πεντάγωνο προετοιμάζει δύναμη για πιθανή σύγκρουση με Ρωσία- Κίνα στο Διάστημα

Εξωφρενικά μεν, υπαρκτά δε, είναι τα πολεμικά σενάρια μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και ΗΠΑ με αντικείμενο η στρατόσφαιρα και λίγο πιο πάνω.  

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει αρχίσει να προετοιμάζει την Αμερικανική Διαστημική Δύναμη (USSF) για μια πιθανή μελλοντική σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα στο διάστημα, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η απόφαση έρχεται εν μέσω αποκαλύψεων ότι Ρωσία και Κίνα  αναπτύσσουν πανίσχυρα όπλα λέιζερ και πυραύλους που θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τους αμερικανικούς και  δορυφόρους, και να διαταράξουν τις επικοινωνίες των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Μάρτιο, ο Λευκός Οίκος πρότεινε την αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού της διαστημικής διοικήσεως USSF στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, που αφορά ένα ποσό ρεκόρ.

Το ποσό που προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση είναι σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από τον προϋπολογισμό το 2021.

Ο Λευκός Οίκος έχει επίσης προτείνει την αύξηση της χρηματοδότησης για την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό.
Η αύξηση των δαπανών της διαστημικής δυνάμεως USSF, θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού σε 16.000 άτομα όλων των ειδικοτήτων μελλοντικά.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση σε ειδικούς προσομοιωτές για μάχη στο διάστημα, και θα εκπαιδευτούν και στην λειτουργία δορυφόρων, επίγειων επικοινωνιών και εξοπλισμού αισθητήρων και οπλικών συστημάτων.

Πέρυσι, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Κίνα ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στη στρατηγική τους για την αμυντική ασφάλεια.

Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη όπλων λέιζερ και πυραύλων που μπορούν να χτυπήσουν δορυφόρους από την κινεζική αμυντική βιομηχανία.

Η Ρωσία κατονομαζόταν επίσης στο έγγραφο αυτό ως σημαντική απειλή για την ασφάλεια.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι πριν από οποιαδήποτε αναμέτρηση στην γη, θα έχουμε πέρα και πρώτα από όλα αναμέτρηση στο διάστημα, ειδικά στην στρατόσφαιρα, αφού εκεί θα παιχθεί η τύχη του πλανήτη, στο τρομερό σενάριο μιας σύγκρουσης ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας.

Αξιωματούχοι της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ δήλωσαν πρόσφατα ότι "η Κίνα και η Ρωσία συνεργάζονται ήδη και είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε 37 δορυφόρους GPS που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, καθώς και σε πολλούς εμπορικούς και μετεωρολογικούς δορυφόρους και σε άγνωστο αριθμό δορυφόρων που λειτουργεί από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, παρακολουθώντας τα γεγονότα στο έδαφος".

Ο Αμερικανός αξιωματούχος Φρανκ Κένταλ δήλωσε ότι οι αντιδορυφορικές δυνατότητες της Ρωσίας και της Κίνας απαιτούν από το Υπουργείο Άμυνας να κάνει άμεσα επενδύσεις.

Η Κίνα διαθέτει έναν δορυφόρο εξοπλισμένο με ρομποτικό βραχίονα που προσφέρει τη δυνατότητα να αρπάξει έναν άλλο δορυφόρο με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με αναφορές.

Δεν είναι σαφές εάν οι ΗΠΑ έχουν παρόμοιες επιθετικές ικανότητες με αυτές της Ρωσίας και της Κίνας, ένα σημείο που τέθηκε σε νέα έκθεση του NBC.

Οι αυξανόμενες απειλές κατά των εμπορικών και στρατιωτικών δορυφόρων των ΗΠΑ είναι ένας λόγος για την αύξηση κατά 25% του τελευταίου αιτήματος προϋπολογισμού του Προέδρου Μπάιντεν για την Υπηρεσία Διαστημικής Δύναμης και Διαστημικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

“Οι δορυφόροι των ΗΠΑ δέχονται συνεχείς επιθέσεις με παρεμβολές, εκτυφλωτικά λέιζερ και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο”, δήλωσε ο Στρατηγός της αμερικανικής διαστημικής δύναμης Ντέιβιντ Τόμσον, δεύτερος στην ιεραρχία , σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο 2022, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι η μάχη στο διάστημα έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ