ΗΠΑ

ΗΠΑ - Ανήκουστο: Οι λευκοί δάσκαλοι στη Μινεάπολη θα απολύονται πιο εύκολα!

Αυτή τη στιγμή, περίπου το 60 % των μαθητών στα σχολεία της Μινεάπολης δεν είναι λευκοί. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από τους εκπαιδευτικούς, όπου μόνο το 17% έχει διαφορετικές ρίζες. Για την εξισορρόπηση, έχουν ήδη ληφθεί στο παρελθόν διάφορα μέτρα για την ενθάρρυνση της ποικιλομορφίας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα σύμβαση εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Από τον Σεπτέμβριο, εάν ένας εκπαιδευτικός πρέπει να απολυθεί και ο εν λόγω εκπαιδευτικός ανήκει σε μειονοτική ομάδα, πρέπει να απολυθεί ο επόμενος εκπαιδευτικός με μεγαλύτερη προϋπηρεσία που δεν ανήκει σε τέτοια μειονοτική ομάδα", αναφέρει η σύμβαση. Για να το θέσουμε διαφορετικά, επομένως, αν ένας εκπαιδευτικός πρέπει να φύγει, για παράδειγμα επειδή υπάρχει πολύ προσωπικό, οι λευκοί εκπαιδευτικοί θα είναι αυτοί που θα απολυθούν. Το πόση προϋπηρεσία έχουν δεν έχει σημασία.

"Αντισυνταγματικό"

Ο James Dickey, δικηγόρος του Upper Midwest Law Center, δεν είναι υπέρ των νέων συμβάσεων. "Αυτό δημιουργεί ανοιχτές διακρίσεις εις βάρος ορισμένων εκπαιδευτικών με βάση το χρώμα του δέρματός τους", λέει. "Οι δάσκαλοι και οι πολίτες της Μινεάπολης που δεν θέλουν να δεχτούν έναν τέτοιο ρατσισμό πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους και να του εναντιωθούν". Αυτό είναι ακόμη πιο αναγκαίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο, επειδή υπάρχουν και άλλες σχολικές κοινότητες που θα ήθελαν να υιοθετήσουν παρόμοιους κανόνες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...