Μπάιντεν
ΗΠΑ

WSJ: Ο Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο του πρώτου ταξιδιού του στο εξωτερικό.

Αυτό αναφέρει η Wall Street Journal , επικαλούμενη πηγές. 

Σύμφωνα με πηγές, Κινέζοι αξιωματούχοι προετοιμάζουν την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Νοτιοανατολική Ασία τον Νοέμβριο.

Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις προετοιμασίες δήλωσαν ότι ο Κινέζος ηγέτης αναμένεται να συνοψίσει πρώτα τα αποτελέσματα του συνεδρίου του κόμματος και στη συνέχεια πιθανότατα να παραστεί στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20 στο ινδονησιακό νησί Μπαλί στις 15-16 Νοεμβρίου.

Ο Κινέζος ηγέτης αναμένεται να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού. Σημειώνεται ότι στην προετοιμασία της επίσκεψης ετοιμάζεται πιθανή συνάντηση μεταξύ Σι και Μπάιντεν σε μια από τις δύο συνόδους κορυφής.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν μια πιθανή συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας και συμφώνησαν ότι οι ομάδες τους θα επικοινωνήσουν για τις λεπτομέρειες. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ