ΗΠΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διεξάγει ναυτική άσκηση με τις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 14 Ιουλίου 2022, ναυτικές δυνάμεις από τον Λίβανο και τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν θαλάσσια άσκηση δύο εβδομάδων στον Λίβανο.

Η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (NAVCENT) και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου (LAF) ξεκίνησαν την άσκηση Resolute Union 2022. Η ετήσια άσκηση επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας, στα αντίμετρα ναρκών και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Το Λιβανέζικο Ναυτικό είναι το Ναυτικό των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου. Ιδρύθηκε το 1950 και εδρεύει στη Ναυτική Βάση της Βηρυτού, την πρώτη ναυτική βάση του Λιβάνου. Το ναυτικό, το οποίο επί του παρόντος δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, διαθέτει έναν αριθμό περίπου 69 σκαφών διαφόρων μεγεθών και ρόλων. ωστόσο, το ναυτικό προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί και να αυξήσει το μέγεθός του.

Η Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών (NAVCENT) είναι το στοιχείο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (USCENTCOM). Η περιοχή ευθύνης του περιλαμβάνει την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Ομάν, τον Περσικό Κόλπο και την Αραβική Θάλασσα. Αποτελείται από τον πέμπτο στόλο των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλές άλλες δευτερεύουσες ομάδες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των Combined Task Force 150, Combined Task Force 158 και άλλων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...