ΗΠΑ

ΗΠΑ: Έπεσε τουριστικό ελικόπτερο – 6 νεκροί

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι θα ερευνήσει μαζί με την υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) το δυστύχημα. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν διευκρινιστεί.

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν έξι νεκροί», είπε ο Ρέι Μπράιαντ, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην κομητεία Λόγκαν.

Το ελικόπτερο, ένα Bell UH-1B, κατέπεσε κοντά σε έναν δρόμο και έπιασε φωτιά. Φλεγόταν ακόμη όταν έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι διασώστες. Το ελικόπτερο δεν ανήκε πια στον στρατό αλλά έκανε τουριστικές πτήσεις στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια κάτοικος της περιοχής, η Μπόμπι Τσάιλντς, αφηγήθηκε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WOWK-TV ότι έσπευσε στο σημείο όταν είδε τις φλόγες και τον καπνό. «Είδα κάποιον παγιδευμένο, υποθέτω ότι ήταν ο πιλότος (…) Προσπάθησα να πάω μέχρι εκεί, αλλά η φωτιά ήταν πολύ δυνατή. Δεν κατάφερα να τον πλησιάσω», είπε.

Τα Bell UH-1B άρχισαν να κατασκευάζονται τη δεκαετία του 1950 και χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από τον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Βιετνάμ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...