ΗΠΑ

Βρήκε στήριγμα στο ισραηλινό λόμπι ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ-Τι θα γίνει με το "3+1"

Είναι κοινή διαπίστωση ότι το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στέφθηκε από επιτυχία, προωθώντας και αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τις πάρα πολύ καλές Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Οι θέσεις της χώρας όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς  που τον συνόδευαν έτυχαν ευρείας αποδοχής από την Αμερικανικη κυβέρνηση, την Αμερικανική γερουσία, από τους ομογενείς μας αλλά και από το πανίσχυρο Ισραηλινό λόμπυ στις ΗΠΑ, το AIPAC, η Πρόεδρος του οποίου Βetsy Berns Korn μετά τη συνάντησή της με τον κ. Μητσοτάκη αναφέρει σε twitter :

Το 3+1 κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά κατά τη διάρκεια  του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον DC  του Έλληνα Πρωθυπουργού  @PrimeministerGR αυτή την εβδομάδα. @AIPAC

 

H κ. Βetsy Berns Korn , επεσήμενε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ-Κύπρου-Ισραήλ ανθούν και θα εξελίσσονται συνεχώς προς το καλύτερο με επίκεντρο την ενέργεια, ενώ ο Πρωθυπουργός μας αναφέρθηκε στη θέση της Ελλάδας, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την ενεργειακή γέφυρα μεταξύ των χωρών του κόλπου και της Μ.Ανατολής προς την ΕΕ, κάτι το οποίο αποτελεί κοινό συμφέρον για ΗΠΑ και Ισραήλ

Αλλά και ο ΥΠΕΞ μας έκανε μνεία στον θεσμό 3+1, ο οποίος συνεχίζει να αναπτύσσεται έχοντας περιθώρια μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ των μελών του.

 Η αποστολή του ΑΙPAC

Η αποστολή της AIPAC είναι να ενθαρρύνει και να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να θεσπίσει συγκεκριμένες πολιτικές που δημιουργούν μια ισχυρή, διαρκή και αμοιβαία επωφελή σχέση με  το Ισραήλ.

Η AIPAC συγκεντρώνει φιλοϊσραηλινούς Αμερικανούς —Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους— κάθε φυλής, θρησκείας και υπόβαθρου, για να επιδιώξουν την κοινή του αποστολή.

Μέσω της AIPAC, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί υπέρ του Ισραήλ εργάζονται για να προωθήσουν φιλο-ισραηλινές πολιτικές και να υποστηρίξουν μια ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να επηρεαστεί η αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ είναι να διασφαλιστεί ότι όσοι υποστηρίζουν τη σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ στο Κογκρέσο και όσοι διεκδικούν αξιώματα, έχουν την οικονομική υποστήριξη της φιλο-ισραηλινής κοινότητας.

Η AIPAC ενθαρρύνει τα μέλη της  να συμμετάσχουν σε φιλο-ισραηλινές πολιτικές προσπάθειες.

Η ηγεσία  του AIPAC

Το Εθνικό Διοικητικό Συμβούλιο της AIPAC είναι αρμόδιο για την έγκριση των θέσεων πολιτικής της AIPAC, τον καθορισμό του ετήσιου προϋπολογισμού, την οικοδόμηση σχέσεων με μέλη του Κογκρέσου και τη διασφάλιση του ακτιβισμού υπέρ του Ισραήλ στις τοπικές κοινότητες.

Το Εθνικό Συμβούλιο της AIPAC είναι ένα ηγετικό όργανο που περιλαμβάνει τα πιο ενεργά και αφοσιωμένα μέλη του από όλη τη χώρα.

Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει τρεις φορές το χρόνο στην Ουάσιγκτον, DC.

Μία φορά το χρόνο, το Εθνικό Συμβούλιο εξετάζει και εγκρίνει τις ετήσιες Αρχές Δράσης που καθοδηγούν τους στόχους πολιτικής του οργανισμού.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε προβεί στην ενδοσκόπηση ανάλυσης -ύμνου υπέρ της Ελλάδας από το πανίσχυρο Ισραηλινό Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (JINSA)

Ως γενική αποτίμηση θα λέγαμε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται και από το Ισραηλινό λόμπυ στις ΗΠΑ, ως ένας ΠΙΣΤΟΣ φίλος και στρατηγικό σύμμαχος  των ΗΠΑ-Ισραήλ , παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας σε Βαλκάνια- Αιγαίο- ΝΑ Μεσόγειο. 

Η σύμπραξη της Ελλάδας στο σχήμα  3+1 με την Κύπρο μας,  με το αδελφό κράτος του Ισραήλ και  με την Νο 1 υπερδύναμη του πλανήτη ΗΠΑ, αποτελεί ακρογωνιαίο  και ΣΤΑΘΕΡΟ λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. 

Η δυναμική της Ελλάδας πλέον είναι πολύ μεγάλη για την ίδια και τα συμφέροντα ΗΠΑ - Ισραήλ- ΕΕ στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και την  ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από την Μόσχα

Η χώρα μας μόνο οφέλη έχει να αποκομίσει από τη σταθερή ,αταλάντευτη  και συνεπή  φιλική εξωτερική πολιτική της έναντι των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αφού οι παραπάνω σύμμαχες χώρες ξέρουν πολύ καλά να αναγνωρίζουν αλλά και να επιβραβεύουν τους ΠΙΣΤΟΥΣ και ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ συμμάχους τους. 

Αιγαίο και ΝΑ μεσόγειος είναι και θα πρέπει να είναι θάλασσες ειρήνης-ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των λαών. 

Αυθαίρετες χαράξεις στο χάρτη δίκην "Γαλάζιας Πατρίδας" από αναθεωρητικές δυνάμεις όπως η Τουρκία, ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα έχουν καμία τύχη χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας  μας αλλά και στους ισχυρούς συμμάχους μας όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία  και το Ισραήλ. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ