ΗΠΑ

ΗΠΑ: Επιτροπή της Βουλής θα πραγματοποιήσει την 1η δημόσια ακρόαση για τα ΑΤΙΑ εδώ και δεκαετίες

Η υποεπιτροπή της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της αντικατασκοπείας και της διάδοσης των πυρηνικών όπλων  των ΗΠΑ πρόκειται να πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα δημόσια ακρόαση για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα  (ΑΤΙΑ), γνωστά και ως UFO, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που πραγματοποιείται τέτοια ακρόαση εδώ και 50 χρόνια.

Στην ακρόαση, η οποία θα αξιολογήσει τους κινδύνους που ενέχουν τα UFO για την εθνική ασφάλεια, θα προεδρεύσει ο βουλευτής Andre Carson .

"Το Κογκρέσο δεν έχει πραγματοποιήσει δημόσια ακρόαση για τα  αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα  (ΑΤΙΑ) εδώ και πάνω από 50 χρόνια", έγραψε ο Κάρσον στο Twitter την Τρίτη μαζί με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έμοιαζαν με μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτό θα αλλάξει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ηγηθώ μιας ακρόασης στις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων για το θέμα αυτό και τον κίνδυνο εθνικής ασφάλειας που ενέχει. Οι Αμερικανοί πρέπει να μάθουν περισσότερα για αυτά τα ανεξήγητα περιστατικά".

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά.

Μάρτυρες θα είναι ο υφυπουργός Άμυνας για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας Ronald S. Moultrie και ο αναπληρωτής διευθυντής της Ναυτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Scott W. Bray.

Μετά τη δημόσια ακρόαση, θα ακολουθήσει μια κλειστή, διαβαθμισμένη ακρόαση που θα επικεντρωθεί στην Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Αερομεταφερόμενων Αντικειμένων του Πενταγώνου, η οποία ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και αντικατέστησε την Ομάδα Εργασίας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για τα Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα.

Ο ρόλος της εν λόγω ομάδας είναι να "ανιχνεύει, να ταυτοποιεί και να αποδίδει αντικείμενα ενδιαφέροντος στον εναέριο χώρο ειδικής χρήσης και να αξιολογεί και να μετριάζει τυχόν συναφείς απειλές για την ασφάλεια των πτήσεων και την εθνική ασφάλεια", σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Σε δήλωσή του, ο Κάρσον δήλωσε ότι οι Αμερικανοί "αναμένουν και αξίζουν από τους ηγέτες τους στην κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες να αξιολογούν σοβαρά και να ανταποκρίνονται σε κάθε πιθανό κίνδυνο εθνικής ασφάλειας - ειδικά σε αυτούς που δεν κατανοούμε πλήρως".

Πρόσθεσε ότι από τότε που μπήκε στο Κογκρέσο, έχει "επικεντρωθεί στο θέμα των αγνώστου ταυτότητας εναέριων φαινομένων ως απειλή για την εθνική ασφάλεια και ως ενδιαφέρον μεγάλης σημασίας για το αμερικανικό κοινό".

Η επικείμενη ακρόαση ακολουθεί μια εννιασέλιδη δημόσια έκθεση που εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2021 από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) σε συνδυασμό με μια ομάδα εργασίας UAP υπό την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία περιέγραφε 144 αναφορές ΑΤΙΑ.

Οι εκθέσεις αυτές χρονολογούνται από το 2004 και αναφέρουν ότι 11 από τις 144 παρατηρήσεις προκάλεσαν "παρ' ολίγον ατυχήματα" για στρατιωτικούς πιλότους.

Οι 11 "τεκμηριωμένες περιπτώσεις στις οποίες πιλότοι ανέφεραν παρ' ολίγον ατυχήματα με ΑΤΙΑ" αναφέρθηκαν ως παραδείγματα των σημερινών "συνεχιζόμενων προβλημάτων του εναέριου χώρου".

"Τα ΑΤΙΑ  συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ευρύτερο κίνδυνο εάν ορισμένες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν εξελιγμένη συλλογή κατά των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ από μια ξένη κυβέρνηση ή επιδεικνύουν μια πρωτοποριακή αεροδιαστημική τεχνολογία από έναν πιθανό αντίπαλο", αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο, η έκθεση σημειώνει ότι, με εξαίρεση μία περίπτωση όπου οι αξιωματούχοι μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι τα ΑΤΙΑ ήταν εναέρια «ακαταστασία» -σε εκείνη την περίπτωση, ένα μπαλόνι που ξεφούσκωσε όμως οι αναλυτές άμυνας και πληροφοριών δεν ήταν σε θέση να αποδώσουν τα περιστατικά σε συγκεκριμένες εξηγήσεις.

"Τα ΑΤΙΑ αποτελούν σαφώς ένα ζήτημα ασφάλειας πτήσεων και μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ", αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα φαινόμενα "πιθανώς δεν έχουν μια ενιαία εξήγηση".

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας "δεσμεύεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαφανές με τον αμερικανικό λαό και τα μέλη του Κογκρέσου σχετικά με τις προοπτικές μας" για τα UAP και θα προσπαθήσει να "διασφαλίσει ότι έχουμε μια καλύτερη διαδικασία για τον εντοπισμό αυτών των φαινομένων, αναλύοντας αυτές τις πληροφορίες με πιο προληπτικό και συντονισμένο τρόπο από ό,τι γινόταν στο παρελθόν".

Είπε ότι το Πεντάγωνο θα προσπαθήσει επίσης να "μετριάσει τυχόν ζητήματα ασφάλειας" που θα προκύψουν, δεδομένου ότι "πολλά από αυτά τα φαινόμενα" έχουν εντοπιστεί σε χώρους εκπαίδευσης και περιβάλλοντα εκπαίδευσης.

Ενώ πολλοί αναμφίβολα θα περιμένουν με ανυπομονησία την ακρόαση της Τρίτης, ο βουλευτής Rick Crawford αμφισβήτησε την κίνηση υπό το φως των σημερινών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο.

"Με την Κίνα και τη Ρωσία να αναπτύσσουν υπερηχητικά όπλα και την κυβέρνηση Μπάιντεν να διαρρέει υποτιθέμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ουκρανία, έχουμε πολύ πιο σοβαρές απειλές πληροφοριών από ιπτάμενους δίσκους", δήλωσε ο Κρόφορντ, σύμφωνα με το CNN.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ