ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Ντόμινο μετά την Κάρυστο-Military Watch: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ετοιμάζεται να κατάσχει ρωσικά εμπορικά πλοία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να αρχίσουν να καταλαμβάνουν ρωσικά εμπορικά πλοία, προκαλώντας ευθεία αντιπαράθεση με την Μόσχα, ενώ ρωσικά πολεμικά πλοία επιπέδου καταδρομικών περιπολούν στην Α.Μεσόγειο.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές συμμερίστηκαν αυτήν την άποψη μετά από πληροφορίες τους.

Ο στόλος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό ασκήσεις για την ανάπτυξη της προστασίας των εμπορικών πλοίων.

Το γεγονός έρχεται στο αποκορύφωμα των εκκλήσεων από δυτικές χώρες για έναρξη κατάσχεσης ρωσικών εμπορικών πλοίων.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, η πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να αρχίσουν να εμπλέκονται σε επιχειρήσεις κατάληψης ρωσικών εμπορικών πλοίων είναι πολύ υψηλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Military Watch.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τη ναυτική ισχύ τους για να υφαρπάξουν τον πλούτο των αντιπάλων εθνών, ως μέσο άσκησης πίεσης στις οικονομίες τους. Αυτές οι ενέργειες είναι παράνομες και συχνά αναφέρονται ως πειρατεία», λένε οι στρατιωτικοί αναλυτές.

Οι ειδικοί που μίλησαν στην ιστοσελίδα Military Watch, ανέφεραν ότι ο αμερικανικός στρατός υπό τον Πρόεδρο Τραμπ επιτέθηκε σε ιρανικά τάνκερ, κατέλαβε το πετρέλαιο τους και στη συνέχεια το πούλησε χωρίς καμία αποζημίωση προς την Τεχεράνη.

Επίσης, η ιστορία της κατάσχεσης του βορειοκορεατικού φορτηγού πλοίου Wise Honest προκάλεσε μεγάλη απήχηση, αφού το πλοίο πουλήθηκε και τα κεφάλαια υπεξαιρέθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2020, το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ προσφέρθηκε ακόμη και να προσλάβει μισθοφόρους στρατιωτικούς για να κατάσχουν κινεζικά εμπορικά πλοία, εάν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών επιδεινωθούν περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, η πιθανότητα το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό αρχίσει να επιτίθεται σε εμπορικά πλοία της Ρωσίας είναι πραγματικά υψηλή.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η θαλάσσια κυκλοφορία δεν μπορεί να περιοριστεί, αλλά τα επεισόδια με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα δείχνουν ότι μόνο η στρατιωτική παρουσία μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πλοίων και την προστασία τους από τις δυνάμεις εχθρικών κρατών», ανέφεραν οι ειδικοί του Military Watch.

Από αυτή την άποψη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ρωσικό ναυτικό έχει ξεκινήσει ασκήσεις για την προστασία εμπορικών του πλοίων.

Αναμένεται ότι τα αντιτορπιλικά του Στόλου του Ειρηνικού της Ρωσίας θα παραλάβουν πρώτα απ 'όλα, τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon και η κύρια ευθύνη για τον περιορισμό της πειρατείας θα πέσει στους ώμους τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η άσκηση σχεδιάστηκε για να αποδείξει στις ΗΠΑ ότι το εμπόριο του ρωσικού αργού πετρελαίου είναι ανέγγιχτο.

“Κανείς δεν θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να κάνουν ένα κόλπο με ρωσικά εμπορικά πλοία όπως έκαναν με τα ιρανικά και τα βορεοκορεατικά", αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν εν μέσω της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας.Υπενθυμίζουμε ότι στην Α.Μεσόγειο πλέουν Τρία αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ, με αντίστοιχες ομάδες μάχης, έτοιμες για τα πάντα, ενώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο Ντε Γκώλ αποχώρησε και βρίσκεται στην Τουλόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ