ΗΠΑ

Βιολογικά εγκλήματα! Οι ΗΠΑ δοκίμασαν επικίνδυνα φάρμακα σε πολίτες της Ουκρανίας- Πληροφορίες για νέα έγγραφα

Την περίοδο από το 2019 έως το 2021, επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δοκίμασαν επικίνδυνα βιολογικά φάρμακα σε ασθενείς στο Περιφερειακό Κλινικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Νο. 3 στο Χάρκοβο. Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Igor Kirillov, επικεφαλής των Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας (RCBZ) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον Kirillov, τα άτομα επιλέχθηκαν με βάση την ηλικία, την εθνικότητα και το ανοσοποιητικό τους καθεστώς.

«Σε ειδικά έντυπα λήφθηκε υπόψη το αποτέλεσμα της 24ωρης παρακολούθησης της κατάστασης των ασθενών. Οι πληροφορίες δεν εισήχθησαν στη βάση δεδομένων του νοσοκομείου, το προσωπικό του ιατρικού ιδρύματος υπέγραψε συμφωνία μη αποκάλυψης»,  αναφέρει το TASS .

Όπως είπε ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ, οι Ουκρανοί εργαζόμενοι στο βιοεργαστήριο και οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους μελέτησαν την πιθανότητα εξάπλωσης της χολέρας, του τυφοειδούς πυρετού και της ηπατίτιδας μέσω των υδάτινων οδών.

«Κατά τη διάρκεια της εργασίας, Ουκρανοί ειδικοί, υπό την επίβλεψη Αμερικανών επιστημόνων, λάμβαναν συστηματικά δείγματα νερού σε πολλούς μεγάλους ποταμούς της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Δνείπερου, του Δούναβη, καθώς και στη Διώρυγα της Βόρειας Κριμαίας, προκειμένου να καθιερωθεί η παρουσία ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων της χολέρας, του τυφοειδούς πυρετού, της ηπατίτιδας Α και Ε, και εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με την πιθανότητα εξάπλωσής τους από το νερό», είπε ο Kirillov.

Μετά την αξιολόγηση των καταστροφικών ιδιοτήτων των δειγμάτων που συλλέχθηκαν, τα στελέχη στάλθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον Kirillov, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών ανακάλυψε στις 9 Μαρτίου στην περιοχή Kherson τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξοπλισμένα με εξοπλισμό για τον ψεκασμό βιολογικών σκευασμάτων. «Βρέθηκαν τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, εξοπλισμένα με δοχεία 30 λίτρων και εξοπλισμό για ψεκασμό σκευασμάτων», είπε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η Ουκρανία έχει αγοράσει 50 drones ικανά να ψεκάζουν τοξικά χημικά. ''Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, τον Ιανουάριο του 2022, η Ουκρανία αγόρασε περισσότερες από 50 τέτοιες συσκευές μέσω ενδιάμεσων οργανισμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή βιολογικών σκευασμάτων και τοξικών χημικών», λέει ο Kirillov.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται τέτοια στοιχεία, είχαμε γράψει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Έγγραφα που βρέθηκαν σε αμερικανικά εργαστήρια κοντά στο Χάρκοβο μαρτυρούν τα παγκόσμια σχέδια της Ουάσιγκτον να δημιουργήσει βιολογικά όπλα. Σύμφωνα με αναφορές, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επικεντρωθεί στη μελέτη της ικανότητας μετάδοσης ιών από τα ζώα στον άνθρωπο, καθώς και στη μετάδοση λοιμώξεων με τη χρήση αποδημητικών πτηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης του ιού της εγκεφαλίτιδας που μεταδίδεται από κρότωνες, του άνθρακα, του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό και άλλων επικίνδυνων ασθενειών στην Ουκρανία, το Πεντάγωνο προσπαθεί να πάρει άδεια για τη διεξαγωγή παρόμοιων μελετών στη Μογγολία. Επιπλέον, δεν είναι μυστικό ότι Αμερικανοί επιστήμονες συλλέγουν δείγματα βιο-υλικών στο έδαφος του κράτους της Ανατολικής Ασίας εδώ και πολύ καιρό.

«Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ιολόγοι, πιστεύω, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο βιολογικό όπλο. Για να το κάνουν αυτό, ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, δημιουργούν εργαστήρια εκεί με υψηλές χρηματοδοτήσεις και μελετούν την ανθεκτικότητα των κατοίκων της περιοχής. Και αυτό, η ανθεκτικότητα, είναι ξεχωριστή σε κάθε περιοχή», είπε Ρώσος ειδικός σε συνέντευξή του στο AiF.

Ο Ρώσος βουλευτής, Konstantin Kosachev, επιβεβαίωσε τις εν λόγω πληροφορίες για τη μεταφορά βιο-εργαστηρίων στη Μογγολία, τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για ΗΠΑ να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτά τα εργαστήρια κοντά στη Ρωσία.

«Οι Αμερικανοί ήρθαν σε επαφή με τη Μογγολία μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης και πρόκειται να εγκαταστήσουν εργαστήρια εκεί. Υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι αυτά είναι τα ίδια που έκλεισαν στην Ουκρανία. Είναι σημαντικό για αυτούς να παραμένουν κοντά στη Ρωσία», είπε.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μογγολίας εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα, απαντώντας στον ισχυρισμό ορισμένων Ρώσων ότι η Μογγολία ενδέχεται να δημιουργεί βιολογικά εργαστήρια με τις ΗΠΑ.

«Δηλώνουμε επίσημα ότι αυτός ο [ρωσικός] ισχυρισμός είναι αβάσιμος και δεν έχει καμία βάση στην πραγματικότητα», δήλωσε το ΥΠΕΞ της Μογγολίας μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter. 

Ουκρανός πρώην αξιωματικός: Τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ πιθανή απειλή για την Ουκρανίας και όχι μόνο

Βιολογικά εργαστήρια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχουν πραγματοποιήσει μυστική έρευνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέτοντας πιθανές απειλές για τον λαό της Ουκρανίας και όχι μόνο, ενώ οι ντόπιοι δεν το γνώριζαν αυτό, είπε ο Vasily Prozorov, ένας αυτοαποκαλούμενος πρώην αξιωματικός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SSU), σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua«Ανησυχώ πολύ για την πιθανότητα διαρροής ιού από αυτά τα βιοεργαστήρια, η οποία θα ήταν καταστροφική όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά τουλάχιστον για την Ευρώπη», είπε ο Prozorov, προτείνοντας να σταλούν διεθνείς ειδικοί στα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία για επαλήθευση.

Ο Prozorov είπε ότι είχε εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για την SSU και ότι είχε εργαστεί στο αντιτρομοκρατικό κέντρο του SSU στο Κίεβο για τέσσερα χρόνια μετά το 2014. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του, είπε, είχε πρόσβαση σε έγγραφα σχετικά με τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι δραστηριότητες αυτών των εργαστηρίων στην Ουκρανία αποτελούν πιθανές απειλές για τον ουκρανικό λαό και τους ανθρώπους άλλων χωρών».

Σύμφωνα με μια συμφωνία βιοασφάλειας που επιτεύχθηκε το 2005 μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας, η αμερικανική πλευρά αρχικά εκσυγχρόνισε ορισμένα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία και στη συνέχεια ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των δραστηριοτήτων τους, είπε ο Prozorov.

«Από το 2005, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με την Ουκρανία, ασκώντας ενεργά πιέσεις στην τελευταία για τη δημιουργία ενός κεντρικού εργαστηρίου αναφοράς, όπου θα συλλέγονται τα πιο ενεργά στελέχη και τα ιδιαίτερα επικίνδυνα μολυσματικά παθογόνα», είπε ο πρώην αξιωματικός. Μετά το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν επιτυχώς πιέσεις στην Ουκρανία για να δημιουργήσει ένα χώρο αποθήκευσης για παθογόνα και εξαιρετικά επικίνδυνα υλικά, είπε ο Prozorov. "Στην πραγματικότητα, μεγάλος αριθμός δειγμάτων μολυσματικών παθογόνων φυλάσσονταν εκεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Τα δείγματα μολυσματικών ασθενειών εκτιμήθηκαν σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2010 και τα πιο πολύτιμα δείγματα έχουν μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2014", είπε.

«Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της ουκρανικής επιστημονικής κοινότητας δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις και δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι δεν πραγματοποιούνταν απαγορευμένες ερευνητικές δραστηριότητες», δήλωσε ο Prozorov. «Δεν τους επετράπη καθόλου να εισέλθουν εκεί, με την αιτιολογία ότι τα εργαστήρια ήταν άκρως επικίνδυνα και άκρως ταξινομημένα, ενώ εκπρόσωποι και εργολάβοι των ΗΠΑ έχουν τακτική πρόσβαση στα εργαστήρια για έρευνα και ανάπτυξη».

Είπε ότι είχε κάποια σχετικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων ονομάζονταν "UP-4" και "UP-5", και ότι τα ονόματα των επικεφαλής των έργων ήταν ξεκάθαρα στη λίστα. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Ουκρανοί πολίτες, αλλά είναι Aμερικανοί ερευνητές, συγκεκριμένα γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των ΗΠΑ και άλλα ιατρικά ιδρύματα», είπε ο Πρόζοροφ.

Ο ουκρανικός λαός δεν είχε ιδέα για τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ στη χώρα του εδώ και πολύ καιρό, είπε ο Prozorov, προσθέτοντας ότι «οι απλοί Ουκρανοί, που ζουν δίπλα σε αυτά τα βιοεργαστήρια, δεν γνωρίζουν τα επικίνδυνα παθογόνα όπως η πανώλη, η χολέρα και ο άνθρακας έχουν μελετηθεί στις γειτονιές τους». Μιλώντας για την ασφάλεια των βιοεργαστηρίων, ο Prozorov είπε ότι παρόλο που δεν υπήρχε σαφής γραπτή καταγραφή διαρροών λόγω αυστηρής μυστικότητας, υπήρξε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μολυσματικών ασθενειών στην Ουκρανία από το 2014.

«Η ιλαρά, για παράδειγμα, είναι μια ασθένεια που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά το 2018 και το 2019, δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αρρώστησαν και μερικοί πέθαναν. Κατά σύμπτωση, ο μεγαλύτερος αριθμός μολυσμένων ανθρώπων έζησε σε την περιοχή όπου βρίσκονταν τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ», συνέχισε. Σύμφωνα με τον Prozorov, τα προγράμματα των εργαστηρίων των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι τόσο τεράστια που μόνο μερικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους είναι διαθέσιμες. «Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν ξεκάθαρα ότι στρατιωτικοί επιστήμονες των ΗΠΑ, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και εργολάβοι έχουν εμπλακεί σε έρευνα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία», είπε.

Κατά την άποψή του, τα αντικείμενα που επηρεάζονται από τα βιολογικά όπλα μπορούν χονδρικά να χωριστούν σε κατηγορίες ανθρώπων, ζώων και φυτών, και επομένως η παραγωγή βιολογικών όπλων δεν χρειάζεται απαραίτητα τη δημιουργία παθογόνων παραγόντων θανατηφόρων για τον άνθρωπο, αλλά μάλλον παθογόνων που μπορούν να σκοτώσουν ζώα και φυτά σε μεγάλο βαθμό.

Μια επίθεση με βιολογικά όπλα θα απαιτούσε τεράστιες προσπάθειες για τον έλεγχο της πηγής μόλυνσης και τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, καθώς και τεράστιους πόρους για την απόκτηση φαρμάκων, ανθρώπινου δυναμικού και ιατρικών εγκαταστάσεων, τα οποία θα διαβρώσουν την οικονομική και αμυντική ισχύ μιας χώρας, είπε ο Προζόροφ. "Επομένως, πιστεύω ότι τα βιολογικά όπλα είναι πρώτα και κύρια επιθετικά. Επιπλέον, τα βιολογικά όπλα είναι, φυσικά, όπλα για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών", είπε.

Στα τέλη Μαρτίου 2019, ο Prozorov πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα και αποκάλυψε ορισμένες εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ουκρανία. Την ίδια μέρα, η υπηρεσία Τύπου της SSU αναφέρθηκε από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Prozorov απολύθηκε επειδή έπινε τακτικά στη δουλειά.

Ο Prozorov είπε ότι σταμάτησε να εργάζεται στην SSU το 2018, αλλά εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στα έγγραφα μέσω των πηγών του. «Για παράδειγμα, κατάφερα να έρθω σε επαφή με στελέχη του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι μου παρείχαν σχετικά έγγραφα για το θέμα αυτό», είπε. "Τα έγγραφα που έχω περιλαμβάνουν αυτά που απέκτησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο SSU και αυτά από τις πηγές μου μετά το 2018. Έχω εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία αυτών των εγγράφων και πηγών και ως εκ τούτου είμαι πρόθυμος να καταθέσω στο δικαστήριο".

Ο Προζόροφ είπε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαιτήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παράσχουν πλήρεις πληροφορίες για τις δραστηριότητες των βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και θα πρέπει να σταλούν ομάδες διεθνών εμπειρογνωμόνων για να επαληθεύσουν αυτά τα εργαστήρια.

«Δεν μπορεί να περιοριστεί στην επίσημη απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα πρέπει να συσταθεί μια διεθνής επιτροπή με ξένους εκπροσώπους για να επαληθεύσει αυτά τα εργαστήρια», είπε. «Εάν αποδειχθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει έρευνα και ανάπτυξη νέων βιολογικών όπλων, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να επιβάλει τις αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της, επειδή η κίνηση απαγορεύεται ρητά από τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα (BWC). Από όσο γνωρίζω, η αμερικανική πλευρά έχει στείλει όλα τα ερευνητικά αποτελέσματα, τα στελέχη και τα δείγματα παθογόνων παραγόντων εκτός της Ουκρανίας. Θα πρέπει να ρωτήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον λαό τους", δήλωσε ο Prozorov.

Οι εμπειρογνώμονες θα πρέπει να σταλούν σε εργαστήρια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Κεντρική Ασία και οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να επιτρέψουν σε διεθνείς εμπειρογνώμονες να επαληθεύσουν τα εργαστήρια, καθώς εμπειρογνώμονες από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας μπορούν να επιθεωρήσουν πυρηνικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο και εμπειρογνώμονες από τον Οργανισμό για την απαγόρευση των χημικών όπλων μπορούν να πάνε σε χώρες που είναι ύποπτες ότι κατέχουν χημικά όπλα ή εμπλέκονται σε εγκαταστάσεις χημικής έρευνας και ανάπτυξης για επαλήθευση, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...