ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μητέρα ανεβάζει βίντεο με τον αυτιστικό γιο της να δοκιμάζει φαγητά και γίνεται viral

Τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μια μητέρα με αυτιστικό παιδί θέλει να αναδείξει η Τζένιφερ, μια γυναίκα στις ΗΠΑ. Η ίδια ανεβάζει βίντεο με τον 26χρονο γιο της, Ζάκαρι που πάσχει από αυτισμό και αφασία, στα οποία τον βλέπουμε να δοκιμάζει διάφορα φαγητά.

Να σημειώσουμε ότι η αφασία είναι αναπτυξιακή αναπηρία που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές κοινωνικές, επικοινωνιακές και συμπεριφοριστικές προκλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα του Ζάκαρι καταγράφει σε βίντεο τη ζωή της οικογένειας από τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν ήταν παρά από το 2021 που άρχισε να ανεβάζει βίντεο του γιου της να δοκιμάζει διαφορετικά φαγητά.

Με έκπληξή της κατάλαβε ότι τα συγκεκριμένα βίντεο γίνονταν εξαιρετικά δημοφιλή, ειδικά σε γονείς που είχαν κι αυτοί παιδιά με αυτισμό.

Οι αντιδράσεις του Ζάκαρι στα φαγητά στις διαφορετικές υφές και γεύσεις έχει συγκινήσει τους πάντες στα social media.

Πώς «απογειώθηκαν» τα βίντεο

«Δεν αποφασίσαμε συνειδητά να αρχίσουμε να γυρίζουμε βίντεο με τον Ζάκαρι να τρώει. Απλά θέλαμε να διασκεδάσουμε στο TikTok και απλά το θέμα απογειώθηκε» λέει η μαμά του μιλώντας στο Newsflare.

«Χαίρομαι που οι άνθρωποι ταυτίζονται με τα βίντεο του Ζάκαρι. Το ακούμε από γονείς που τα παιδιά τους μόλις έχουν διαγνωστεί με αυτισμό, από ειδικούς στον αυτισμό, αλλά και από ενήλικες που είναι αυτιστικοί», πρόσθεσε η μητέρα του Ζάκαρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι ο Ζακ και οι άλλοι άνθρωποι με αυτισμό κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Δεν είναι κακοί ούτε πεισματάρηδες. Ό,τι κάνουν είναι για κάποιο λόγο και αυτό είναι για να φροντίσουν τους εαυτούς τους. Ίσως είναι το να φορούν ένα καπέλο στο τραπέζι, ή να μασούν με το στόμα ανοιχτό ή να μην μπορούν να κάτσουν ακίνητοι στην καρέκλα, αλλά αυτά είναι εντάξει», τόνισε η μητέρα του Ζάκαρι.

«Έχω μάθει τόσο πολλά από τους ανθρώπους που αντιδρούν στα βίντεό μας. Με βοηθούν να γίνω καλύτερη γονιός και μητέρα για τον Ζακ. Είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτή την ευκαιρία», κατέληξε η Τζένιφερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ