ΗΠΑ

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν στις στατιστικές οι θάνατοι αστυνομικής βίας

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους που αφορούσαν αστυνομική βία στις ΗΠΑ, από το 1980 ως το 2018, δεν καταγράφηκαν ως τέτοιοι στην κύρια βάση δεδομένων της κυβέρνησης, αποκαλύπτει μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που δημοσιεύεται στο Lancet.

Το Εθνικό Αμερικανικό Στατιστικό Σύστημα καταγράφει 13.700 θανάτους που συνδέονται με αστυνομική βία τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ ο πραγματικός αριθμός υπολογίζεται σε 30.800 θανάτους σύμφωνα με δεδομένα από τρεις μη κυβερνητικές βάσεις δεδομένων – Fatal Encounters, Mapping Police Violence και The Counted.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι θάνατοι στα χέρια αστυνομικών αφορούν δυσανάλογα ανθρώπους συγκεκριμένων εθνοτήτων και φυλών, γεγονός που παραπέμπει σε συστημικό ρατσισμό στους κόλπους του σώματος, αναφέρουν στη μελέτη.

Τον περασμένο χρόνο ξέσπασαν διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου μαύρου που πέθανε όταν ένας λευκός αστυνομικός τον έριξε κάτω και πίεσε με το γόνατο τον λαιμό του για οκτώ λεπτά.

Αφορμή στάθηκαν και άλλα περιστατικά στα οποία λευκοί αστυνομικοί σκότωσαν μαύρους άνδρες και γυναίκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...