ΗΠΑ

ΗΠΑ: Πατέρας μηνύει δασκάλα που κούρεψε την 7χρονη κόρη του

Ο Jimmy Hoffmeyer ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα της κόρης του που είναι μιγάδα.

Έρευνα από τη σχολική περιφέρεια κατέληξε τον Ιούλιο ότι, ενώ η δασκάλα είχε παραβιάσει τη πολιτική του σχολείου, δεν είχε ενεργήσει όμως, με φυλετική προκατάληψη.

Την επέπληξαν, αλλά της επέτρεψαν να κρατήσει τη δουλειά της στο Δημοτικό σχολείο του Ganiard στο Mount Pleasant. Ο πατέρας είπε στον Associated Press τον περασμένο Απρίλιο ότι η κόρη του Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο μια μέρα με τα μαλλιά της να είναι κουρεμένα από τη μία πλευρά του κεφαλιού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας συμμαθητής της, είχε κόψει τα μακριά σγουρά μαλλιά της με ένα ψαλίδι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, είπε. Δύο μέρες αργότερα, η 7χρονη επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο με κομμένα τα μαλλιά στην άλλη πλευρά του κεφαλιού της, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της την είχαν πάει σε κομμωτήριο για να κάνει τα διαφορετικά μήκη λιγότερο εμφανή.

Ο Hoffmeyer θεώρησε ότι το είχε κάνει άλλο παιδί, αλλά η κόρη του του είπε ότι αυτή τη φορά ήταν ή δασκάλα. Εκτός από την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του παιδιού, η αγωγή επικαλείται επίσης φυλετικές διακρίσεις, εθνοτικό εκφοβισμό, πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εκ προθέσεως και επίθεση.

Η περιφέρεια «απέτυχε να εκπαιδεύσει σωστά, να παρακολουθήσει, να κατευθύνει, να πειθαρχήσει και να επιβλέψει τους υπαλλήλους της και γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετείχαν σε καταγγελίες για συμπεριφορά λόγω της ακατάλληλης εκπαίδευσης, των εθίμων, των διαδικασιών και των πολιτικών και της έλλειψης πειθαρχίας, που υπήρχε για τους εργαζόμενους», αναφέρει η μήνυση.

Δεν έχει ακόμη κατατεθεί επίσημη απάντηση από τους κατηγορούμενους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...