ΗΠΑ

Ο Αλ Σίσι αποστομώνει τις ΗΠΑ για το Αφγανιστάν σε ερώτηση για τους τρομοκράτες στο Σινά - Νέο παρακλάδι του ISIS στην περιοχή

Η απάντηση του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι προ ημερών σε αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων με θέμα την ισλαμική τρομοκρατία στο Σινά, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας στο φως την πλήρη αποτυχία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ενώ αποκαλύπτουμε τον φόβο ενός παγκόσμιου Τζιχάντ από νέα οργάνωση από "δυσαρεστημένους" Ταλιμπάν, και άλλες εθνικότητες.

Σε ερώτηση Αμερικανού δημοσιογράφου σε συνέντευξη προς τον Αιγύπτιο πρόεδρο, για την αποτυχία εξουδετέρωσης των 1000 ισλαμιστών μαχητών στο Σινά, παρόλα τα δισεκατομμύρια των ΗΠΑ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος απάντησε με έναν εκπληκτικό τρόπο.

“Για τον ίδιο λόγο που οι ΗΠΑ απέτυχαν στο Αφγανιστάν παρόλο που σπατάλησαν τρισεκατομμύρια δολάρια όλα αυτά τα χρόνια”, απάντησε ο Αλ Σίσι αφήνοντας τον δημοσιογράφο άφωνο.    

Η Αίγυπτος και προσωπικά ο πρόεδρος της Αλ Σίσι, έχουν εξαπολύσει μια τρομερή στρατιωτική επιχείρηση κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Σινά, κατά την διάρκεια της οποίας έχουν σκοτωθεί αρκετοί στρατιώτες, με την οποία έχουν εξουδετερωθεί εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες.

Μη επιβεβαιωνόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία, έχουν υπόγεια εμπλοκή στην Χερσόνησο του Σινά, προκαλώντας την οργή των αιγυπτιακών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποχώρηση ΗΠΑ από Αφγανιστάν στις 31 Αυγούστου και εμφάνιση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης

Την ίδια περίοδο, ο  Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικαλούμενος απειλή των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους, οδηγεί στην τήρηση της προθεσμίας της Τρίτης, για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τους Μοτζαχεντίν για τις επιθέσεις της Πέμπτης, οι οποίες αφορούσαν έναν βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε μέσα στα πλήθη των Αφγανών έξω από τις πύλες του αεροδρομίου που ελέγχονταν από αμερικανικούς στρατιώτες. 

Η ουσία όλων αυτών είναι έχουμε μια νέα θυγατρική του Ισλαμικού Κράτους στην Κεντρική Ασία ( Χορασάν), η οποία ήρθε στην δημοσιότητα μερικούς μήνες, αφότου χιλιάδες μαχητές της ομάδας “σάρωσαν” τη Συρία και το Ιράκ, δημιουργώντας ένα αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο, ή Ισλαμική αυτοκρατορία, το καλοκαίρι του 2014.

Στη Συρία και το Ιράκ, χρειάστηκαν τοπικές και διεθνείς στρατιωτικές επεμβάσεις 5 χρόνων και σκληρών μαχών για να ανατρέψουν το χαλιφάτο.

Η συγκεκριμένη οργάνωση δημιουργήθηκε από εκατοντάδες Πακιστανούς και μαχητές Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέφυγαν πέρα ​​από τα σύνορα στο Αφγανιστάν.

Μέσα στους Ταλιμπάν, οι οποίοι τώρα επιδιώκουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν χιλιάδες ακόμα πιο ακραίοι που είναι δυσαρεστημένοι από τις προθέσεις της ηγεσίας τους, για αυτό και “μετακινούνται” όλο και περισσότερο στο Ισλαμικό Κράτος, αυξάνοντας συνεχώς τα μέλη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η οργάνωση Χορασάν έχει επίσης προσελκύσει ένα σημαντικό πυρήνα μαχητών από το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν, που είναι μια γειτονική χώρα, ενώ την απαρτίζουν και σουνίτες μουσουλμάνοι του Ιράν, μέλη του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν που αποτελούνται από Ουιγούρους, οι οποίοι προέρχονται από τα βορειοανατολικά της Κίνας.

Χιλιάδες από αυτούς προσελκύονταν από τη βίαιη και ακραία ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων των υποσχέσεων για την δημιουργία Χαλιφάτου με σκοπό την ένωση του ισλαμικού κόσμου, στόχος που ποτέ δεν υποστήριξαν οι Ταλιμπάν, αναφέρουν Αιγύπτιοι ειδικοί.

Ενώ οι Ταλιμπάν έχουν περιορίσει τον αγώνα τους στο Αφγανιστάν, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αγκάλιασε το κάλεσμα των ακραίων ισλαμιστών  για παγκόσμιο τζιχάντ κατά των μη μουσουλμάνων.

Το αιγυπτιακό Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Μελετών έχει καταγράψει δεκάδες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον αμάχων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων των σιιτών μουσουλμάνων που ανήκουν σε μειονότητες, καθώς και εκατοντάδες συγκρούσεις με αφγανικές, πακιστανικές και αμερικανικές δυνάμεις συνασπισμού.

Αν και η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος, η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει μια χρόνια απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Νότια και Κεντρική Ασία, ενώ η απειλή αφορά και την Ευρώπη ειδικά τώρα που χιλιάδες Αφγανοί κινούνται προς την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ