ΗΠΑ

Η Μέρκελ αδειάζει τον Μπάιντεν: Δεκτό αν η Ρωσία χρησιμοποιήσει τον Nord Stream 2 ως γεωπολιτικό όπλο

Το Βερολίνο δεν πρόκειται να εμποδίσει το έργο του Nord Stream 2, ακόμη και αν η Ρωσική Ομοσπονδία το χρησιμοποιήσει ως γεωπολιτικό όπλο. Αυτό ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγή στη γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας του Τζο Μπάιντεν με την Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανία ανέλαβε να λάβει μέτρα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας "σε εθνικό επίπεδο", κατά πως φαίνεται οι Γερμανοί θα επιλέξουν έναν διαφορετικό δρόμο.

Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση, σε περίπτωση ορισμένων ενεργειών της Ρωσίας, θα επικεντρωθεί σε ευρύτερες κυρώσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι στις 21 Ιουλίου το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δημοσίευσε μια κοινή δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας σχετικά με τη συμφωνία για τον αγωγό "Nord Stream-2" . Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την ανάπτυξη της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, καθώς και την επέκταση της διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της χώρας για έως και 10 χρόνια.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι πριν από την υπογραφή συμφωνίας με τη Γερμανία για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, η Ουάσινγκτον αλληλεπίδρασε με την Ουκρανία. Το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών πάντως το αρνήθηκε.

https://www.youtube.com/watch?v=3_ccWvkN4s0&pp=sAQA

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ