ΗΠΑ

Aμερικανική Space Force: Η ανάπτυξη των υπερστρατιωτών είναι επιτακτική!

Ο κορυφαίος επιστήμονας της Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» για τον στρατό των ΗΠΑ να αρχίσει να εργάζεται σε μια τέτοια τεχνολογία που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν τύπο υπερ-στρατιώτη.

«Στην  εθνική μας άμυνα, είναι επιτακτική ανάγκη να αγκαλιάσουμε αυτήν τη νέα εποχή, για να μην μείνουμε πίσω από τους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές», δήλωσε ο Δρ Joel Mozer σε εκδήλωση στο Ερευνητικό Εργαστήριο της  Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Mozer είπε ότι η τεχνολογία  θα μπορούσε να παράγει ένα «υπεράνθρωπο εργατικό δυναμικό» που χρησιμοποιεί τεχνολογίες που θα οδηγούσαν σε «επαύξηση των δυνατοτήτων του,  σε ευρεία χρήση της εικονικής πραγματικότητας από αυτό και  σε υπερδιέγερση του νευρικού του συστήματος».

«Θα μπορούσατε να βάλετε ένα άτομο σε μια κατάσταση ροής, όπου η μάθηση βελτιστοποιείται και η διατήρηση  της μεγιστοποιείται», είπε. «Αυτό το άτομο θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε κάποιον με πολύ υψηλή απόδοση.»

Ο Mozer είπε ότι θα υπάρξουν «αδιανόητες» εξελίξεις σε αυτόν τον τύπο τεχνολογίας, καθώς και στην  τεχνητή νοημοσύνη (AI). Είπε ότι η AI θα μπορούσε να δημιουργήσει «αυτόνομα» προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διοικητές για να επινοήσουν στρατιωτικές στρατηγικές που «κανένας άνθρωπος δεν μπορούσε»

"Αυτό θα επεκταθεί στο πεδίο της μάχης, όπου οι διοικητές και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων θα έχουν στη διάθεσή τους πολλούς αυτόνομους πράκτορες, ο καθένας θα μπορεί να ελέγχει την εκτέλεση πραγμάτων όπως αναγνώριση, έλεγχο πυρός ή επίθεση", είπε.

Οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ ζήτησαν αυξημένες επενδύσεις σε όπλα υψηλής τεχνολογίας για να ανταγωνιστούν χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα. Ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία ή η Κίνα εργάζονται σε ανάλογα προγράμματα, ένας αβάσιμος ισχυρισμός για την Κίνα ότι εργάζεται σε τέτοια τεχνολογία διατυπώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον πρώην Διευθυντή της Εθνικής  Υπηρεσίας Πληροφορίας Τζον Ράτκλιφ.

Σε δημοσίευση για το The Wall Street Journal, ο Ratcliffe είπε: «Οι πληροφορίες των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Κίνα έχει πραγματοποιήσει ακόμη και ανθρώπινες δοκιμές σε μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού με την ελπίδα να αναπτύξει στρατιώτες με βιολογικά βελτιωμένες δυνατότητες».

Αυτή η πρόταση του Ratcliffe εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Παρόλο που ο Ratcliffe δεν παρείχε ποτέ αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό,  του αυτός επαναλήφθηκε ως γεγονός από πολλά μέσα.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του Ratcliffe, δόθηκε το πράσινο φως στον γαλλικό στρατό για να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους «υπερστρατιώτες», ο οποίος ενέργησε  με πολύ λιγότερες τυμπανοκρουσίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ