ΗΠΑ

“Μπουμπούκι” του BLM έφαγε τα λεφτά των δωρεών σε λούσα

Ο ιδρυτής μιας ομάδας Black Lives Matter στην Ατλάντα κατηγορήθηκε για κατάχρηση δωρεών που είχαν ζητηθεί μέσω Facebook για λογαριασμό του κινήματος... κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο 32χρονος Sir Maejor Page συνελήφθη από το FBI για κατηγορίες απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αφού χρησιμοποίησε 200.000 δολάρια που προήλθαν από δωρεές προς το BLM για "τρόφιμα, φαγητό, ψυχαγωγία, ρούχα, έπιπλα, σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, προσαρμοσμένες στολές και αξεσουάρ", σύμφωνα με το Fox News.

Συνελήφθη στο Τολέδο αφού το τοπικό γραφείο του FBI ξεκίνησε έρευνα με μια καταγγελία που έλαβαν από έναν συνεργαζόμενο μάρτυρα. Η σελίδα που ίδρυσε το Black Lives Matter of Greater Atlanta το 2016 είχε λάβει περισσότερα από 466.000 δολάρια συνολικά σε δωρεές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο πράκτορας του FBI Matthew Desorbo δήλωσε: "Συνοπτικά, η σελίδα έχει ξοδέψει πάνω από 200.000 $ για προσωπικά αντικείμενα από δωρεές που ελήφθησαν μέσω της σελίδας BLMGA στο Facebook χωρίς καμία εξατομικευμένη αγορά ή δαπάνη για κοινωνική ή φυλετική δικαιοσύνη."

Η σελίδα έλαβε τις δωρεές "για τον George Floyd" σύμφωνα με την αναφορά στο Facebook. Αντ 'αυτού, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε είδη όπως ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι (ειρωνικό, δεδομένης της λεηλασίας και των ταραχών), φαγητό και ρούχα. Χρησιμοποίησε επίσης 112.000 δολάρια από τα χρήματα για να αγοράσει ένα σπίτι για τον εαυτό του στο Τολέδο του Οχάιο.

Η BLM της Greater Atlanta έχασε το ευνοΪκό φορολογικό καθεστώς της το 2019 επειδή δεν υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις IRS 990. Παρ 'όλα αυτά, ο Page ήταν «γνωστό πρόσωπο» στις πορείες BLM στην Ατλάντα. Ήταν ακόμη μέρος μιας ομάδας που τελικά συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο της Ατλάντα Κασίμ Ριντ για να απαιτήσει αλλαγές στην αστυνόμευση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ