ΗΠΑ

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό

Ως το πιο επικίνδυνο ρωσικό αεροσκάφος χαρακτηρίζει το Tu-160 αμερικανικό περιοδικό εφόσον, όπως τονίζεται, πρόκειται για το μεγαλύτερο στρατιωτικό μαχητικό του κόσμου.


Το υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-160, που είναι ικανό να φέρει ακόμα και πυραύλους, θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο μαχητικό, σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό. 

Ειδικότερα, ο στρατιωτικός αναλυτής, Πιοτρ Μπουτόφσκι, έγραψε στο περιοδικό «Aviation Week & Space Technology» ότι το Tu-160 είναι το μεγαλύτερο μαχητικό αεροσκάφος του κόσμου.

Μάλιστα, ο κ. Μπουτόφσκι αναφέρει πως το Tu-160, μετά την αναβάθμισή του, θα λάβει πυραύλους X-BD με αυξημένο εύρος πτήσεων και υπενθυμίζει ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις περιλαμβάνουν επί του παρόντος 17 τέτοια στρατιωτικά αεροσκάφη αλλά, το 2018, το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε συμβόλαιο για την προμήθεια ακόμα 10 μέχρι το 2027.

Επιπλέον, ο στρατιωτικός αναλυτής σημειώνει τη συμμετοχή ρωσικών μαχητικών, ικανών να φέρουν πυραύλους, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, καθώς και τις πτήσεις των Tu-160 προς τη Βενεζουέλα και τη Νότια Αφρική.

Το Tu-160 είναι ένα υπερηχητικό στρατηγικό αεροσκάφος και είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει τους πιο σημαντικούς στόχους με πυρηνικά και συμβατικά όπλα σε απομακρυσμένες στρατιωτικές και γεωγραφικές περιοχές.

Ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού του αεροσκάφους, η συνολική απόδοσή του έχει βελτιωθεί σημαντικά και το εύρος πτήσης έχει αυξηθεί κατά χίλια χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την τρέχουσα σύμβαση, η μεταφορά του αναβαθμισμένου Tu-160M στα στρατεύματα θα αρχίσει το 2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ