Τραμπ μινιατούρα
ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Τραμπ: «Ειρηνική διαμαρτυρία» η αγνόηση των υγειονομικών αρχών

Παρά τις επικρίσεις που δέχεται επανειλημμένως για τον τρόπο που ο ίδιος και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν την πανδημία του κορονοϊού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως επιθυμεί να προωθήσει το αφήγημα πως η χώρα του έχει αρχίσει να απομακρύνεται από την έξαρση του ιού.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου μίλησε και για την οικονομία της χώρας, ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτήθηκε από ρεπόρτερ για το πως γίνεται να έχει αισιόδοξη οπτική όσον αφορά την πανδημία, όταν πολλοί Αμερικανοί αγνοούν τα μέτρα προστασίας, όπως τη χρήση μάσκας προστασίας προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως οι οδηγίες είναι μέρος μιας «πολιτικής ενέργειας».

Σε φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και φέρεται να δείχνει τους πολίτες που παρακολουθούν την ομιλία του Τραμπ, οι περισσότεροι φαίνεται πως δεν φορούν μάσκα.

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους μάλιστα, γιούχαραν τον ρεπόρτερ μετά από την ερώτησή του.

Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «είναι επίσης μια ειρηνική διαμαρτυρία», με τους πολίτες που τον άκουγαν να γελούν με το σχόλιό του.

Οι ισχυρισμοί του Αμερικανού προέδρου που κάνουν λόγο για αντιμετώπιση της πανδημίας, έρχονται παράλληλα με τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, γεγονός που υποστηρίζουν πως θα σώσει πολλούς Αμερικανούς από την ανεργία και θα τονώσει την οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ