ΗΠΑ

Τραμπ: Διαψεύδει ότι η Ρωσία πλήρωνε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς

Ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί των «ρωσικών αμοιβών» είναι αληθείς και πρόσθεσε μάλιστα, ότι μπορεί να έχουν κατασκευαστεί από Δημοκρατικούς, όπως από τον Άνταμ Σιφ, για να επιτεθεί στη διοίκησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Νομίζω ότι είναι μια άλλη μια ψεύτικη είδηση για τη Ρωσία. Ο Σιφ και άλλοι Δημοκρατικοί εκτοξεύουν fake news για τη Ρωσία εναντίον μου από την πρώτη ημέρα που έφτασα εδώ», σημείωσε ο κ. Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φλόριντα το Σάββατο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε πως: «συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία αυτή τη στιγμή για μια πυρηνική συμφωνία μη διάδοσης των όπλων. Και αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο, θα είναι υπέροχο», τόνισε ο κ. Τραμπ, ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών, που δήλωσαν ότι δεν έγινε ποτέ. Εάν συνέβαινε, θα είχε υποπέσει στην αντίληψή μου και θα είχα λάβει πολύ ισχυρή δράση» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Τραμπ σχετικά με τις υποτιθέμενες ρωσικές αμοιβές.

«Δεν υπάρχει κανένας πιο σκληρός απέναντι στη Ρωσία ή την Κίνα από εμένα. Ούτε κατά διάνοια», κατέληξε ο κ. Τραμπ.

Στις 24 Ιουλίου, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποία συζήτησαν τον έλεγχο των όπλων καθώς και τη διεθνή κατάσταση γύρω από το Ιράν, στην οποία η κυβέρνηση Τραμπ ασκεί «μέγιστη πίεση» σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εξωτερική πολιτική. 

Οι «New York Times» είχαν αναφέρει σε δημοσίευμά τους κατά τα τέλη του περασμένου μήνα, πως αμερικανικές μυστικές πληροφορίες επισήμαναν ότι Ρώσοι πράκτορες προσέφεραν πληρωμές σε μαχητές Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εάν θα σκότωναν Αμερικανούς στρατιώτες.

Ωστόσο, σχεδόν κάθε κόμμα στις ΗΠΑ έχει αρνηθεί την ακρίβεια των ισχυρισμών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ καθώς και τα ανώτερα κλιμάκια του Πενταγώνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ