Τζο Μπάιντεν και Τραμπ
ΗΠΑ

Τραμπ εναντίον Μπάιντεν και επίσημα στις εκλογές του Νοεμβρίου

Την ώρα που οι «φωτιές» που άναψε η δολοφονία Φλόιντ στις ΗΠΑ ακόμα «σιγοκαίνε», ο Τζο Μπάιντεν αναδείχθηκε και επίσημα ο Δημοκρατικός διεκδικητής του Λευκού Οίκου.

Ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πήρε το χρίσμα των Δημοκρατικών αφού κατάφερε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.993 εκλέκτορες έναντι 1.991 που απαιτούνταν κατά την εσωκομματική διαδικασία, σύμφωνα με μέτρηση του Associated Press (AP). 

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία -μεταξύ άλλων- τονίζει πως οι Δημοκρατικοί οδεύουν προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ως «ενωμένο κόμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ο πολιτικός υποστηρίζει το εξής:

«Ήταν τιμή μου να αγωνιστούμε μαζί με ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα υποψηφίων που είχε ποτέ το Δημοκρατικό Κόμμα και είμαι περήφανος που λέω ότι πάμε στις προεδρικές εκλογές ως ένα ενωμένο κόμμα. Θα περνάω κάθε μέρα, από τώρα έως τις 3 Νοεμβρίου, αγωνιζόμενος για να κερδίσω τις ψήφους Αμερικανών σε όλη αυτή τη μεγάλη χώρα, ώστε, μαζί, να κερδίσουμε τη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους και να διασφαλίσουμε ότι καθώς ξαναχτίζουμε οικονομία, όλοι έρχονται μαζί».

Όπως επισημαίνει, στόχος του δεν είναι «να επικρατήσει του Τραμπ», αλλά «να μεταμορφώσει τη χώρα».

​Εντούτοις, αναμένονται ακόμα -τυπικά- 11 εσωκομματικές διαδικασίες, από τις οποίες οι οκτώ θα γίνουν στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Τζόρτζια, της Δυτικής Βιρτζίνια, του Κεντάκι, του Ντελαγουέρ, του Νιου Τζέρσεϊ, της Λουιζιάνας και του Κονέκτικατ, και τρεις σε περιοχές των ΗΠΑ, δηλαδή στο Πουέρτο Ρίκο, στο Γκουάμ και τους Παρθένους Νήσους.

Πάντως, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ABC News και της «Washington Post» που δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαΐου, ο Μπάιντεν προηγείτο του Τραμπ κατά 10 μονάδες (53% έναντι 43%) μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ