ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Washington Times: Η Antifa σχεδίαζε την εξέγερση στις ΗΠΑ εδώ και μήνες

Μέλη του ακραίου αριστερού κινήματος Antifa στις ΗΠΑ φέρονται σύμφωνα με αμερικανικό ΜΜΕ να σχεδίαζαν την εξέγερση εναντίον της νυν κυβέρνησης Τραμπ πριν από αρκετούς μήνες, γράφει η εφημερίδα Washington Times.

"Η εξέγερση σε ολόκληρη τη χώρα προετοιμάζονταν να πυροδοτηθεί τον Νοέμβριο, σε μια στιγμή που η εκστρατεία για τις φετινές προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα ήταν στο φόρτε της", ανέφερε έγγραφο σε μια αποκλειστική έκθεση, επικαλούμενο ισχυρισμούς ενός Αμερικανού αξιωματούχου επιβολής του νόμου που έχει πρόσβαση σε κρατικές πληροφορίες.

Μετά το θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη όμως άλλαξαν τα πλάνα και πραγματοποιήθηκαν βίαιες διαδηλώσεις και ληστείες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πρωταγωνιστή την οργάνωση «Antifa», της οποίας οι ακτιβιστές εισχώρησαν μεταξύ των διαδηλωτών κάτι που τώρα ερευνάται ενδελεχώς από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ενός ανώνυμου αξιωματούχου, ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι μια τέτοια κίνησηθα ήταν απόλυτα σύμφωνη με τον χαρακτήρα της οργάνωσης.

"Οι ενέργειες της Antifa αντιπροσωπεύουν μια απότομη ρήξη με τη μακρά παράδοση ειρηνικών πολιτικών διαδικασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η μαρξιστική ιδεολογία της οργάνωσης επιδιώκει όχι μόνο να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές βραχυπρόθεσμα, αλλά και να καταστρέψει το ήπιο πολιτικό κλίμα", είπε ένας αναλυτής.

Ένας άλλος ειδικός των «Washington Times» ισχυρίζεται ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου και η συνέχιση της πολιτικής του στις ΗΠΑ αποτελούν απειλή για τους «μηδενικούς στόχους» της «Αντίφα», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, υποκινεί τη βία με στόχο να δημιουργήσει χάος και απελπισία, για να οδηγήσει στην ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Ο ίδιος ο Τραμπ περιέγραψε την "Antifa" ως μία από τις ομάδες πίσω από τις βίαιες διαμαρτυρίες, ενώ και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο'Μπρίνεν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απαιτούσαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες αυτής της ομάδας υπό το φως των γεγονότων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Από την άλλη πλευρά, ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα ότι το γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον δεν διαθέτει στοιχεία πληροφοριών που να δείχνουν τη συμμετοχή ή την παρουσία του κινήματος Antifa στη βία που εξαπλώθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι εκεί στις ΗΠΑ επιθυμούν μια ανώμαλη κατάσταση στο εσωτερικό μιας χώρας που θρηνεί πολλές χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, ενώ η ανεργία σαρώνει.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ