ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Αμερικανός Αξιωματούχος σε άπταιστα τουρκικά: ''Θα βοηθήσουμε την Άγκυρα στη σύγκρουση με τον Άσαντ''

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Όσοι έλεγαν πως οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας μάλλον είχαν άδικο για άλλη μια φορά. Η Ουάσινγκτον δεν θέλει να χάσει τον Ερντογάν σε καμία περίπτωση. Δεν πρόκειται να αφήσει να ''πέσει'' η Τουρκία στην ''αγκαλιά'' της Ρωσίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κρίση που έχει δημιουργηθεί στην Ιντλίμπ δίνει την ευκαιρία στις ΗΠΑ να μπει ''σφήνα'' και να προσεγγίσει ξανά την Άγκυρα. 

Χθες στην Τουρκία πήγε εσπευσμένα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία James Jeffrey.

Όπως μπορείυε και στο βίντεο, ανακοίνωσε την ετοιμότητα των ΗΠΑ να δώσουν στήριξη στην Τουρκία ενάντια στις επιθέσεις του Συριακού Στρατού. Μάλιστα ο απεσταλμένος μίλησε σε άπταιστα τουρκικά και αυτό έχει την σημασία του. 
 
Μόλις χθες ο Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι «οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς Άσαντ και την Ρωσία πρέπει να σταματήσουν». «Στεκόμαστε στο πλευρό του νατοϊκού μας συμμάχου, της Τουρκίας», προσθέτει, επιβεβαιώνοντας πως η Ουάσινγκτον είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να ανακτήσει την επιρροή της στην Τουρκία. 

Είπατε κάτι; Αυτοί είναι σύμμαχοι της χώρας μας;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα αυτά την στιγμή που το Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ αφαίρεσε από τις λίστες του όσους Τούρκους αξιωματούχους είχαν τιμωρηθεί με κυρώσεις! 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ