ΗΠΑ

Διεμφυλικοί τέλος! Τελειώνουν από τον στρατό των ΗΠΑ με διάταγμα Τραμπ - ΒίντεοΟ στρατός δια χειρός Μπαράκ Ομπάμα με τους LGBTQ αρχίζει και αποτελεί παρελθόν στις ΗΠΑ.

Tην πόρτα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στους διαφυλικούς -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κλείνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και απέφυγε την επιβολή πλήρους απαγόρευσης στους διαφυλικούς να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επιτρέποντας στον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις να κρίνει κατά περίπτωση, όμως και η νέα πολιτική που ανακοίνωσε σημαίνει πρακτικά ότι οι περισσότεροι διαφυλικοί δεν θα είναι σε θέση να υπηρετούν.

Στο διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ τονίζει ότι οι διαφυλικοί οι οποίοι αισθάνονται «δυσφορία στο φύλο τους» και «μπορεί να χρειάζονται βαριά ιατρική αγωγή (...), φάρμακα ή χειρουργικές επεμβάσεις, δεν μπορούν να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, πλην εξαιρετικών περιστάσεων».

Η «νέα πολιτική καταρτίστηκε κατόπιν εκτενούς μελέτης», αναφέρεται στο νέο διάταγμα του Αμερικανού προέδρου, και τίθεται σε εφαρμογή αφού ο Μάτις και η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ορισμένα διαφυλικά πρόσωπα μπορεί να αποτελούν απειλή για «την αποτελεσματικότητα» των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

 

«Πυρά» από τους Δημοκρατικούς

Αμέσως αντέδρασαν οι εκπρόσωποι της πολιτικά ορθής κοινότητας, με την επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι να καταδικάζει αμέσως το νέο προεδρικό διάταγμα, καταγγέλλοντας μια «εξίσου άνανδρη, αηδιαστική απαγόρευση με εκείνη που ο πρόεδρος ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι» και προσθέτοντας ότι «κανένας άνθρωπος που έχει τη δύναμη και τη γενναιότητα να υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό δεν θα έπρεπε να διώχνεται εξαιτίας του ποιος είναι».

«Η γεμάτη μίσος απαγόρευση του προέδρου είναι σχεδιασμένη για να ταπεινώσει τα γενναία διαφυλικά μέλη του στρατού που υπηρετούν με τιμή και αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε η καλιφορνέζα πολιτικός. «Θα βλάψει την ετοιμότητα (των ένοπλων δυνάμεων) και θα μειώσει τη δύναμή μας, διότι ενισχύουμε τον στρατό μας τιμώντας τις αξίες μας, την ελευθερία και την ισότητα. Για άλλη μια φορά, η προεδρική ατζέντα του μίσους και της προκατάληψης υπαγορεύει τις πολιτικές εθνικής ασφάλειας, αντί της τιμής, της αξιοπρέπειας και της δύναμης», συμπλήρωσε η Πελόσι.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Τραμπ είχε υπογράψει διάταγμα με το οποίο απαγόρευε σε όλους τους διαφυλικούς να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, εφαρμόζοντας αυτό που είχε προαναγγείλει μέσω Twitter έναν μήνα νωρίτερα. Η απαγόρευση αμφισβητήθηκε στα δικαστήρια.

Εν ολίγοις το διάταγμα του Τραμπ ακυρώνει την πολιτική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, που επέτρεψε στους διαφυλικούς να εντάσσονται και να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ