ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ ανησυχούν για τις δυνατότητες των ρωσικών πυραύλων cruise...

 

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

Επίδειξη δοκιμών του Ρωσικού πυραύλου Cruise με απεριόριστη εμβέλεια ο οποίος περιλαμβάνει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά την διάρκεια της πτήσης του , που ανακοινώθηκαν  κατά την διάρκεια της εκπομπής του μηνύματος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή  Συνέλευση.

Οι νέοι ρωσικοί πύραυλοι cruise  θα μπορούσαν να φτάσουν  στην επικράτεια των ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων

Δυνάμεων, στρατηγός Laurie Robinson, σε ακρόαση στην Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις.Στην ομιλία της, ο Ρόμπινσον ανέφερε την αυξανόμενη απειλή για τις  ΗΠΑ λόγω της μεγάλης εμβέλειας πτήσης των νεότερων πυραύλων cruise. «Η Ρωσία δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη των σύγχρονων  πυραύλων cruise τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα αντικείμενα για την επικράτεια της Βόρειας Αμερικής,” ανέφερε.

Επίσης, ο Ρόμπινσον εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί η εκτόξευση ρωσικών πυραύλων cruise.

«Ανησυχώ για τις δυνατότητες αυτών των νέων πυραύλων cruise που μπορούν να εκτοξευθούν από βομβαρδιστικά ή υποβρύχια από πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τα παρωχημένα συστήματα και να ξεπεράσουν τα συστήματα αεράμυνας», κατέληξε.

Ο ίδιος  ο  Robinson αμφισβήτησε την πιθανότητα να χτυπήσει η Ρωσία στην επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, ο Στρατηγός  ζήτησε την ανάπτυξη νέων τακτικών και τεχνικών για την αντιμετώπιση των ρωσικών πυραύλων και τόνισε τη σημασία της χρηματοδότησης της ανάπτυξης ραντάρ και αμυντικών συστημάτων.

Την 1η Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, παρουσίασε τα τελευταία είδη ρωσικών όπλων, τα οποία δεν έχουν ανάλογες μορφές στον κόσμο. Μιλάμε για το σύστημα πυραύλων Sarmat, τους υποβρύχιους πυραύλους, τους πυραύλους cruise με πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το σύστημα των αεροπορικών πυραύλων το πυραυλικό σύστημα πυραύλων Dagger  και τα όπλα λέιζερ.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανέναν και οι νέες εξελίξεις αποσκοπούν  να «εξασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας».

Πηγές: https://www.armed-services.senate.gov/imo/media/doc/Robinson_03-22-18.pdf , https://ria.ru

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ