ΗΠΑ

«Θερμό» επεισόδιο ΗΠΑ-Ρωσίας: RQ-4 Global Hawk πέταξε πάνω από το Καλίνινγκραντ!


Τις θέσεις των αντιπλοϊκών συστημάτων K-300P Bastion και Bal (SSC-6 Sennight) τα οποία πραγματοποίησαν στις 15 Μαρτίου ασκήσεις προσομοιώνοντας εκτοξεύσεις κατά στόχων στη Βαλτική από το Καλίνινγκραντ επιχείρησε να καταγράψει μια ημέρα ακριβώς μετά UAV στρατηγικής αναγνώρισης των ΗΠΑ.

Έτσι την Παρασκευή το απόγευμα, ρωσικά ραντάρ «εντόπισαν» αμερικανικό κατασκοπευτικό UAV RQ-4 Global Hawk να καταγράφει θέσεις και δυνάμεις στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Το RQ-4 Global Hawk πετούσε στα 52.000 πόδια ύψος, με ταχύτητα 361 μίλια την ώρα. Ξεκίνησε την πορεία του από τη Βαλτική Θάλασσα, διένυσε κατά μήκος το Καλίνινγκραντ και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, πραγματοποιώντας κυκλική πτήση πάνω από την πρωτεύουσα Κάουνας, πριν επιστρέψει, μέσω της λιθουανικής επικράτειας, στο διεθνή εναέριο χώρο, πάνω από τη Βαλτική.

Η πτήση του αμερικανικού UAV σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά την πραγματοποίηση της ρωσικής άσκησης στο θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Στην συγκεκριμένη περιοχή που αποτελεί ρωσική επικράτεια  έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς και συστήματα βαλλιστικών πυραύλων, τα οποία είναι σε θέση να πλήξουν στόχους σε εξαιρετικά μακρινή απόσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ